Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 1 juni 2010

Feestelijke opening speelplaats Herenhof

Door: afdeling Communicatie - Hans de Groot

Wethouder Breunis van de Weerd zal - in bijzijn van wijkcoördinator Robert van Rheenen en alle hofbewoners - op zaterdag 5 juni om twee uur de nieuwe speeltuin aan de Herenhof in Ede officieel openen.

Na de officiële opening volgt de keuring van de mooiste en vooral kleurrijkste zelfgebakken taart. Daarna barst het feest in de kleurrijkste straat van Ede los met onder andere muziek, kinderdisco en nog veel meer vermaak.

Speeltuincommissie

Overleg met alle bewoners leerde dat er behoefte was aan een nieuwe speeltuin. Er is een speeltuincommissie samengesteld en er zijn twee ontwerpen gemaakt. Vervolgens is een avond georganiseerd in de wijkpost van de wijkcoördinator, waar de bewoners hun voorkeur voor het ontwerp konden uitspreken.
In overleg met wijkcoördinator Robert van Rheenen is het gekozen ontwerp ingediend en deze maand geplaatst. En met geld van de Stichting Idee in Uitvoering is het mogelijk om er aanstaande zaterdag een feestelijke opening van te maken.

Eigen initiatief

De nieuwe speeltuin is een initiatief van de Stichting Bewonerscommissie Herenhof Ede, die een jaar eerder al een succesvolle `burendag` had georganiseerd. Die dag stond toen in het teken van het opknappen van het groen in de straat.
Bijna alle buren hebben de handen uit de mouwen gestoken. Rondom bomen werden bloembollen geplant en onkruid in de straat werd verwijderd. Met behulp van medewerkers van de gemeente en hulpmiddelen uit de wijkwerkwagen is er flink gesnoeid; een oppepper voor de straat en voor de groene wijk Veldhuizen.