Gemeente Hoorn

Zaterdag 5 juni tuinmarkt bij het Serviceloket Bangert en Oosterpolder

Op zaterdag 5 juni is er een tuinmarkt bij het Serviceloket in Bangert en Oosterpolder. Tussen 11.00 en 14.00 kunnen bezoekers gratis een cursus Natuurlijk Tuinieren! krijgen. Daarnaast is HVC inzameling aanwezig met gratis compost en geven verschillende organisaties informatie over hun groene activiteiten.

Cursus Natuurlijk Tuinieren! De cursus Natuurlijk Tuinieren! is een initiatief van de gemeente Hoorn om bewoners bewust te maken van het belang van een milieuvriendelijke tuin. Deelnemers leren hoe zij een groene en toch ook onderhoudsvriendelijke tuin kunnen aanleggen. Zo krijgen zij tips over hoe zij gratis aan planten, stekken en zaad (bloemen en groenten) kunnen komen.

Overige activiteiten Wie meteen met zijn of haar tuin aan de slag wil gaan, kan van HVC inzameling een gratis zakje compost krijgen. De Hoornbloem, natuurinformatiecentrum KNNV afdeling Hoorn, is aanwezig met informatiebrochures, verrekijkers, nestkastjes voor vogels en insectenhuisjes, zakjes zaad en wilde planten in potjes. Milieu Activiteitencentrum en Kijkboerderij MAK Blokweer geeft informatie over het activiteitencentrum. Daarnaast heeft Stichting Netwerk een programma gemaakt speciaal voor de kinderen. Er is bijvoorbeeld een groot springkussen.

Woningen bekijken Voor geïnteresseerden in een woning in Bangert en Oosterpolder is een rondwandeling mogelijk. In het Serviceloket ligt een plattegrond klaar waar alle opengestelde woningen op staan vermeld. In het loket én in de woningen zijn makelaars aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie De tuinmarkt duurt van 11.00 tot 14.00 uur en vindt plaats in het Serviceloket aan de Dorpsstraat 290 in Zwaag. Omdat er veel drukte rond het loket is, is het handig om lopend of op de fiets te komen.