5 j uni: Dag van de Bouw

02/06/2010 14:13

Bouwend Nederland

Op zaterdag 5 juni opent minister Eurlings officieel de Dag van de Bouw op de bouwlocatie van het Muziekpaleis in Utrecht. Samen met Victor Everhardt, wethouder van de gemeente Utrecht, Gerrit Witzel, voorzitter Raad van Bestuur Heijmans en Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman zal de landelijke aftrap op een speciale 'energiebesparende' wijze plaatsvinden.

Door het hele land zijn tijdens de Dag van de Bouw 270 bouwlocaties éénmalig opengesteld voor het publiek. Ieder die wil ervaren wat er op de bouwplaatsen gebeurt, is tijdens de Dag van de Bouw op 5 juni welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen.

Het thema van de Dag van de Bouw is energiebesparing. "Opvallend genoeg ontbreekt dat thema vrijwel geheel in de verkiezingsprogramma's" aldus Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman. "In de bestaande woningvoorraad valt nog veel winst te behalen door bij verbouwingen energiebesparende maatregelen te nemen. Daar liggen kansen, zeker ook in economisch opzicht. Het is tijdens de verkiezingen nauwelijks een thema, maar een nieuw kabinet zal haar verantwoordelijkheid moeten nemen."

De landelijke opening van de Dag van de Bouw vindt plaats in het vernieuwde Infocentrum aan het Vredenburg in Utrecht. Daar wordt de bezoekers alles uitgelegd over de bouwplannen die nu en in de komende jaren ontwikkeld worden in het nieuwe hart van Utrecht. Het Infocentrum laat de archeologische vondsten uit de bouwput Vredenburg zien, samen met maquettes, impressies van en filmpjes over de plannen van ProRail, Corio, NS, Jaarbeurs Utrecht en de gemeente Utrecht voor de grootscheepse verbouwing van het Stationsgebied.

Vijfde Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven. Vorig jaar trokken de 240 deelnemende bouwlocaties ruim 115.000 bezoekers. Op de website www.dagvandebouw.nl staan alle bouwlocaties, adresgegevens en aanvullende informatie.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.dagvandebouw.nl