Freestyle voetballers strijden om titel 'De Baas van 2010'

02/06/2010 15:11

Soccershowdown B.V.

Aanstaande zaterdag komende de beste Freestyle voetballers samen om uit te maken wie 'De Baas van 2010' wordt. In het Rotterdamse Topsportcentrum wordt op 5 juni voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Freestyle voetbal gehouden. Het publiek bepaalt samen met een jury wie de beste freestyler wordt. Naast het Freestyle kampioenschap vindt er op die dag ook een zaalvoetbaltoernooi plaats, waar spelers van vele topteams hun beste trucs en skills tonen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de hoofdbegunstiger IJslander.

Vorig jaar was het 'De Baas' evenement al enorm succesvol en daarom besloot Soccershowdown ook dit jaar vele hooggewaardeerde freestylers uit te nodigen en uitsluitend de beste zaalvoetbalteams van Nederland te selecteren. Hierdoor is de competitiewaarde nog hoger dan in 2009. Dit betekent meer strijd, sensatie, trucs en panna's dan vorig jaar. Het evenement begint om 11.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Met het zonnige weekend in het vooruitzicht worden er ook buiten de sporthal vele attracties geplaatst.

Tijdens de Freestyle competitie zullen zestien uiterst creatieve spelers het tegen elkaar opnemen. In de voorrondes moeten ze laten zien wat zij in hun mars hebben. Daarna strijden ze in een 'knock out battle' tegen elkaar waarna de uiteindelijke winnaar wordt bepaald. De winnaar ontvangt 250 euro aan prijzengeld en een contract bij Soccershowdown, 's werelds beste Freestyle voetbalteam.

De zaalvoetbalteams die deelnemen aan het toernooi zijn TPP/SSD (Eredivisie/winnaar van vorig jaar), Berkane Boys, Eethuis Avenida, Haaglandenzaalvoetbal.nl All Stars, Groenoord (Eredivisie B), MCJ (Topdivisie zaalvoetbal), Team Soccershowdown en Zaalvoetbal Limburg (Topdivisie zaalvoetbal). Deze teams maken kans op 1000 euro aan prijzengeld!

Naast de vele voetbalactiviteiten kunnen de bezoekers ook genieten van verschillende vormen van entertainment. Het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld het optreden van Neerlands beste Freestyle voetballer, Soufiane Touzani, die samen met Ali B een nieuwe single zal lanceren. Deze single is een eerste stap van Soufiane Touzani op weg naar een zang/rap-carrière! Dit evenement is ook het decor voor de opnames van de videoclip.

Verder zijn er verschillende crews aanwezig, onder wie de Groove Kings - bekend van 'Holland's Got Talent' en 'Move Like Michael Jackson' - de performers van Streetballshowdown en het Freestyle voetbalteam van Soccershowdown. Voor de kleine voetballiefhebbers plaatst sponsor IJslander, leverancier van sportkooien voor maximaal spelplezier, buiten het Topsportcentrum diverse speeltoestellen en zijn er ook diverse voetbalactiviteiten. Gezien de gunstige weersvoorspellingen voor komend weekend zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd sportfestijn.

Meer informatie is te vinden op de website www.debaas2010.nl. Naast de genoemde hoofdbegunstigers wordt het evenement ook gesteund door Rotterdam Topsport.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.debaas2010.nl


Noot voor de redactie:

Meer informatie voor de pers -