Artsen zonder Grenzen

Nederland trekt op 5 juni aan de bel voor noodhulp

03-06-2010

Amsterdam, 3 juni 2010 -
Zaterdag 5 juni kan heel Nederland zèlf mensen in crisisgebieden helpen. Door mee te doen aan een persoonlijke wervingsactie. Artsen zonder Grenzen roept Nederland op om op zaterdag 5 juni, om 20.00 uur exact, bij buren, vrienden en familie aan te bellen en hen te vragen donateur te worden van Artsen zonder Grenzen. Hiermee hopen we zo veel mogelijk mensen de straat op te krijgen.

Actie 5 juni, 20.00 uur

Via een landelijke aankondiging op radio, televisie en in de krant wordt Nederland deze week opgeroepen om mee te helpen. Op zaterdag 5 juni om 20.00 uur kunnen betrokken Nederlanders gehoor geven aan de oproep door aan de bel te trekken bij hun buren, vrienden en bekenden om steun te vragen voor mensen in nood. 'We hebben twee belangrijke redenen voor deze actie-oproep: ten eerste hebben wij financiële steun nodig om ons werk mogelijk te maken, ten tweede weten we dat er veel mensen in Nederland zijn die graag meer doen dan geld geven alleen,' aldus Hans van de Weerd, directeur Artsen zonder Grenzen.

Perfecte aanleiding

Ook heeft Artsen zonder Grenzen de eigen donateurs benaderd mee te doen door hen een zogenaamd helperspakket te sturen, met intekenlijsten. 'Ik vind het een mooi initiatief, een perfecte aanleiding om anderen ervan te overtuigen donateur te worden van deze organisatie die zulk belangrijk werk doet.' aldus een van de donateurs die zaterdag de straat op gaan.

Ikhelp.nl

De wervingsactie moet het hoogtepunt vormen van de landelijke actie van Artsen zonder Grenzen waarin zij de noodzaak van noodhulp onder de aandacht brengt. Sinds begin mei kan heel Nederland al helpen door de harde realiteit van de Artsen zonder Grenzen door te vertellen via ikhelp.nl

Ga voor het gratis helperspakket naar www.ikhelp.nl