Gemeente Den Haag

Programma en verkeersmaatregelen Royal Beach Concert


* Laatste wijziging: 03 juni 2010

Zaterdag 5 juni vindt het Royal Beach Concert plaats op het strand van Scheveningen. Tussen 14.00 en 19.00 uur treden Direct, Kane en Bon Jovi op voor zo'n 50.000 bezoekers. Het concert speelt zich af op het deel van het Scheveningse strand gelegen tussen de haven en de keerlus van tram 11.

Om dit evenement in goede orde te laten verlopen is een aantal verkeersmaatregelen nodig. Bezoekers wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer of (brom)fiets te komen, of de auto te parkeren bij de transferia en verder te reizen met de pendelbussen.

Voor meer informatie over het evenement zelf, kijk op www.royalbeachconcert.nl.

Programma


* 12.00 uur Opening toegangen, start voorprogramma
* 14.00 uur Di-rect

* 15.15 uur Kane

* 17.00 uur Bon Jovi

* 19.00 uur Einde concert

Verkeersmaatregelen

De Badhuisweg wordt in beide richtingen voor al het verkeer afgesloten, uitgezonderd openbaar vervoer en hulpdiensten. Dit geldt ook tussen 10.00 en 14.00 uur op de route Jurriaan Kokstraat, Prins Willemstraat, Duinstraat in de richting Scheveningen Haven. Daarnaast kunnen afhankelijk van de verkeersdrukte ook andere gebieden worden afgesloten. Ook hier geldt dat het openbaar vervoer en hulpdiensten worden toegelaten.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-Station Den Haag Centraal zet de HTM extra trams naar het strand van Scheveningen in. Deze extra trams vertrekken vanaf perron E. Volg de borden in de Stationshal. Kijk voor meer informatie op www.htm.net.

Bereikbaarheid met de auto

De parkeercapaciteit op Scheveningen is niet genoeg voor de 50.000 bezoekers. Voor bezoekers van het Royal Beach Concert zijn daarom speciale transferia ingericht. Daarvandaan kunt u met pendelbussen het evenemententerrein bereiken.

Deze pendelbussen stoppen op 200 meter van het evenemententerrein. De looproute vanaf de bushalte naar het festivalterrein is duidelijk aangegeven. Na afloop staan er tientallen pendelbussen klaar om u snel naar uw auto terug te brengen.

De transferia bevinden zich nabij het ADO-stadion en Renbaan Duindigt. Vanaf de diverse snelwegen, en met name met het Prins Clausplein, zijn de transferia duidelijk aangegeven met tekstwagens en borden. Verkeersregelaars begeleiden u op de transferia.