Haven Amsterdam

Raymond Cuijpers beschildert container ART-on-a-BOX

3 juni 2010
Raymond Cuijpers, kunstenaar en oud-voetballer, beschildert 5 en 6 juni een kunstcontainer Amsterdam, waarmee hij deelnemer is van het project ART-on-a-BOX. Met ART-on-a-BOX brengt Haven Amsterdam zichzelf in samenwerking met Amsterdamse kunstenaars in beeld als logistiek knooppunt en containerhaven.

Raymond Cuijpers beschildert de United Dock Box

ART-on-a-BOX is een project waarin Amsterdamse kunstenaars zeecontainers beschilderen. Belangrijke partner hierin is de Ter Haak Group. Dit keer is het aan Raymond Cuijpers om de container te beschilderen met een eigen ontwerp. Tijdens SAIL 2010, van 19 tot en met 23 augustus in , wordt de serie compleet gemaakt. Tijdens dit evenement zal de 12e container beschilderd worden, het thema is dan Amsterdam/Rotterdam.

WK Amsterdam

Raymond Cuijpers beschildert de container tijdens het WK Amsterdam, een vriendschappelijk voetbaltoernooi op het terrein van Sportpak Middenmeer. Haven Amsterdam is sponsor van dit toernooi. Het thema van de container sluit aan op het campagne thema van Haven Amsterdam dit jaar. Haven Amsterdam, waar werelden elkaar ontmoeten. Op de container zijn de diverse nationaliteiten te zien die in aanraking komen met de Amsterdamse haven.

Inzamelen sportkleding goede doel

De container wordt tijdens het WK niet alleen beschilderd, maar ook gebruikt om sportkleding en attributen in te zamelen. De sportkleding is bedoeld voor kansarme, minder valide en/of gehandicapte mensen in Marokko en Suriname. De stichting Karam Connect van Said Bensellam zet zich in voor deze mensen. Haven Amsterdam initieert deze inzameling van sportkleding en attributen voor het goede doel.

Slimme haven

Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, de stad en de regio.

Meer informatie?
Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: (020) 523 48 75, anja.vonk@portofamsterdam.nl