Provincie Overijssel


Dag van de Bouw is belangrijk voor Overijssel

3 juni 2010

Zaterdag 5 juni is het de Dag van de Bouw. In het hele land worden dan ruim 240 bouwplaatsen opengesteld voor publiek. Het gaat om infrastructurele werken, woningbouw, kantoren, scholen, winkelcentra, natuur, zorginstellingen en sportaccommodaties.

Bouwen raakt alle maatschappelijke activiteiten

In Overijssel zijn 24 bouwplaatsen te bezichtigen. Gedeputeerde Theo Rietkerk (Ruimte, Wonen en Milieu) geeft aan blij te zijn met deze dag. "Dan kan iedereen met eigen ogen zien wat bouwen eigenlijk betekent voor onze samenleving. Het raakt echt alle maatschappelijke activiteiten, zoals wonen, werken, recreatie, zorg, onderwijs, natuur en mobiliteit."

Niet voor niets heeft de provincie Overijssel de afgelopen periode ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd in de continuïteit van woningbouwprojecten in Overijssel. "Daar dreigde namelijk vertraging, of soms zelfs afblazen van woningbouwprojecten. Ook de komende periode blijft de provincie Overijssel hierop inzetten." aldus Rietkerk. Dat geld gaat in totaal naar 2.000 woningen. De bouw van een woning levert 2 fulltime arbeidsplaatsen in de bouw op. "In totaal 4.000 arbeidsplaatsen dus. Belangrijk voor Overijssel", aldus Rietkerk.

Overijsselse projecten

Alle Overijsselse projecten, waaronder de drie gesubsidieerde nieuwbouwprojecten, zijn te vinden op de website van Bouwend Nederland, http://www.dagvandebouw.nl/ onder de rubriek `projecten en locaties'. De drie gesubsidieerde projecten zijn Centrumplan Nieuw Dunant in Nijverdal, Tuinstad Borne en Wooncomplex De Brouwerij in Hengelo. Gedeputeerde Rietkerk bezoekt Nieuw Dunant in Nijverdal op zaterdag 5 juni om 11.30 uur.

Ook wat betreft infrastructuur timmert de provincie Overijssel aan de weg. Op de N350 bij Rijssel-Wierden is te zien hoe het er daar voor staat. Al met al wordt het een boeiende dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het bouwproces of bijvoorbeeld op zoek is naar een nieuwe woning in de buurt.