Gemeente Doetinchem

Persbericht, 3 juni 2010

Verkiezingsmanifestatie in Doetinchem

Op zaterdag 5 juni organiseren de verkiesbare partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12.00 tot 15.00 uur een gezamenlijke verkiezingsmanifestatie op het Simonsplein in Doetinchem.

Onderdeel van deze manifestatie zijn verschillende informatiekraampjes waar de partijen deze middag staan met informatiemateriaal. De partijen staan klaar om toelichting op hun verkiezingsprogramma te geven om de kiezer zo goed mogelijk te informeren, over wat er nu eigenlijk te kiezen valt.

Verkiezingsdebat
Naast een informatiemarkt staat er zaterdag op het Simonsplein ook een groot podium. Hier vindt onderleiding van Jan Bart Wilschut van de Regio Achterhoek van 14.00- 15.00 uur een debat plaats met landelijke politici. Tijdens dit debat staat de vraag Wat doet Den Haag voor de Achterhoek? centraal. Aan dit debat doen de volgende partijen en verkiesbare personen mee:

CDA: Henk Jan Ormel
PvdA: Mei Li Vos
VVD : Johan Houwers
GroenLinks : Henk Nijhof
D66: Mieke Ansems
Nieuw Nederland: Martijn Brasem

Entertainment
De middag wordt muzikaal aangekleed met een optreden van de Meiden van Soet. Terwijl u over de informatiemarkt loopt of naar het debat luistert is er voor de kinderen een groot springkussen waar zij zich kunnen vermaken. Weet u nog niet precies op welke partij u gaat stemmen? Kom dan naar de verkiezingsmanifestatie en laat u informeren.