TROS


Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 5 juni
Radio 1 - 11.04 uur

JAN PETER BALKENENDE IN TROS KAMERBREED

Vijf dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen ontvangen Kees Boonman en Margriet Vroomans in TROS KAMERBREED drie gasten van de partijen die het hoogst staan in de peilingen: Edith Schippers van de VVD (nummer 2), Ronald Plasterk (nummer 3) van de PvdA en de nummer 1 van het CDA: Jan Peter Balkenende.

Alle drie willen ze graag de grootste partij worden en de premier leveren. Balkenende is sinds 2002 minister-president, maar in de peilingen staat zijn partij al geruime tijd op de derde plaats. Daardoor is er binnen het CDA een hoop rumoer rondom zijn positie als lijsttrekker ontstaan. De PvdA steeg direct na de leiderswisseling in de peilingen, maar moest al snel de VVD van Mark Rutte voor laten gaan. Kan de VVD de winst in de peilingen nog 5 dagen volhouden? Of hebben ze te vroeg gepiekt?

Het spant er dus om, deze laatste dagen voor de verkiezingen. Wie gaat wie bevechten? En wat komt er nog uit de Hoge Hoed?

In TROS KAMERBREED een gesprek over de afgelopen campagne, de politieke actualiteit, en natuurlijk gaat het over de valkuilen en tactieken tot aan woensdag.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.