Ingezonden persbericht


'Den Haag,een Frisse Blik op alcohol' aanwezig op op 55+ Dag Den Haag wil verantwoord alcoholgebruik, ook onder ouderen

Zaterdag 5 juni is op de Haagse 55+ Dag de campagne 'Den Haag, een Frisse Blik op alcohol' aanwezig. Op deze dag informeert een team op een ludieke en luchtige manier de bezoekers over alcoholgebruik. Februari jongstleden vond de aftrap plaats van de campagne richting hulpverleners in de zorg. 5 juni start de campagne richting algemeen publiek. In de loop van het jaar organiseert de gemeente meer publieksacties om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren.

Ouderen drinken de afgelopen jaren steeds meer alcohol. In tien jaar tijd is het aantal ouderen met een alcoholprobleem enorm gestegen. De GGD in Den Haag kreeg de afgelopen tien jaar 130 procent meer hulpvragen van ouderen met een alcoholprobleem. Ouderen kunnen minder goed tegen alcohol, ook als zij dit eerder in hun leven wel konden. Daarnaast is alcohol en medicijngebruik een onderwerp dat aandacht nodig heeft: sommige medicijnen werken extra sterk, andere medicijnen niet. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat de inwoners van Den Haag hiervan op de hoogte zijn. Stoppen met drinken is niet het doel: het gaat om verantwoord omgaan met alcohol.

'Den Haag, een Frisse Blik op alcohol'
De gemeente Den Haag is eind 2008 de campagne 'Den Haag, een Frisse Blik op alcohol' gestart. Deze campagne heeft als doel om alle inwoners van Den Haag te stimuleren verantwoord om te gaan met alcohol. Specifieke aandacht hierbij is voor jongeren en ouderen. De campagne is opgezet in samenwerking met vertegenwoordigers uit het onderwijs, de horeca, de sector sport en de ouderenzorg.

Kijk op www.frisseblikopalcohol.nl voor meer informatie over de campagne en de Haagse cijfers over alcoholgebruik.




Ingezonden persbericht