Gemeente Leeuwarden

Lintje voor Pasveerman, Leeuwarden

embargo tot zaterdag 5 juni 2010, 19.00 uur

De Stichting Pasveerkorpsen uit Leeuwarden viert haar 50 jarig bestaan aanstaande zaterdag 5 juni. Tijdens deze bijzondere gelegenheid reikt burgemeester Ferd Crone, namens Hare Majesteit de Koningin, een Koninklijke Onderscheiding uit aan Pasveerman Kees Vossenberg. De heer Vossenberg wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Vossenberg is vanaf de oprichting in 1960 actief betrokken bij het Korps. Eerst als spelend lid en vanaf 1976 als showinstructeur. Als instructeur heeft hij er altijd voor gezorgd dat de shows vernieuwend waren. Dit bleek een belangrijke basis voor succes. De heer Vossenberg heeft aangegeven tijdens het jubileumfeest zijn taak als showinstructeur over te dragen om vervolgens en stapje terug te doen.

Niet alleen als instructeur was de heer Vossenberg belangrijk voor het korps. Ook sociaal gezien is hij al die jaren een belangrijke factor geweest. Vele jongeren uit Leeuwarden en de wijde omgeving zijn bij het korps opgegroeid. Een wereld waarin keihard gepresteerd moet worden, maar waar ook ruimte is voor de sociale kant van het leven. Hij bood hen een luisterend oor en gaf raad waar dat nodig was. Persoonlijke ontwikkeling van de jeugd stond daarbij altijd hoog in het vaandel.

Door zijn expertise, opgedaan bij het Pasveerkorps, wordt hij regelmatig gevraagd om deel te nemen aan juryteams bij diverse nationale en internationale concoursen. Een belangrijke en intensieve taak die hij altijd met oog voor detail vervuld.