Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda publieke optredens minister Eurlings van het ministerie van Verkeer en Waterstaat

Week 23: 5 t/m 11 juni

Zaterdag 5 juni

10:00 uur - Opening Dag van de Bouw

Minister Eurlings opent samen met Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland, en Gerrit Witzel, voorzitter raad van bestuur Heijmans, de landelijke Dag van de bouw. Dit doen zij door gedrieën al fietsend voldoende energie op te wekken om gereedschap tot leven te wekken. Het thema van de dag is Duurzaamheid.

Daarnaast maakt minister Eurlings een besluit over een wegproject in oost Nederland bekend.

Locatie: informatiecentrum Stationsgebied Utrecht, Vredenburg 40, Utrecht

12.00 uur - Bezoek en aankondiging N35 bij Wierden

De verkeersveiligheid en doorstroming op de Rijksweg N35, tussen Zwolle en Almelo, moet snel verbeteren. Doel van het Rijk, de provincie Overijssel en de aanliggende gemeenten is om de N35 gefaseerd op te waarderen naar een weg van 100 km/uur. Minister Eurlings maakt nieuwe stappen in deze opwaardering bekend.

Locatie: tent aan de parallelweg van de N35, Nijverdalsestraat 118, Wierden

15:00 uur - Opening N302

Minister Eurlings is uitgenodigd om bij de opening van de N302 te zijn. Deze weg is aangelegd op de principes van Sneller&Beter. Dit is het initiatief van minister Eurlings waardoor de besluitvormingstijd uiteindelijk gehalveerd moet worden. De N302 is een voorbeeld hoe deze principes worden opgepakt door decentrale overheden.

Locatie: Stephensonstraat 25, Harderwijk

Maandag 7 juni

12.00 uur - Onthulling madurodam miniatuur VVV-vestiging Valkenburg

Op maandag 7 juni onthullen minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en burgemeester Eurlings van Valkenburg ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de VVV in Madurodam een miniatuur van de VVV-vestiging Valkenburg. Zij doen dit samen met Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van Madurodam en Anya Niewierra, directeur VVV Zuid Limburg.

Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1, Den Haag

16:00 - 10e schop in de grond

Minister Eurlings verricht de starthandeling voor de aanpak van de N50 Ramspol-Ens, één van de dertig Spoedaanpakprojecten. Hij doet dit samen met de heer Wijbenga, korpschef regionaal Politiekorps Flevoland.

Locatie: Ramsweg 1 te Ens

Dinsdag 8 juni

11:00 uur - Opening vernieuwde Randweg Eindhoven

Minister Eurlings opent de vernieuwde Randweg Eindhoven die is uitgebreid naar vier rijstroken per rijrichting. Het doorgaande en regionale verkeer zijn van elkaar gescheiden en de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide hebben een metamorfose ondergaan.

Locatie: Projectbureau Randweg Eindhoven, De Run 4601, te Veldhoven (op het terrein van Máxima Medisch Centrum)




RVD Mediafeed