Gemeente Papendrecht

4 juni 2010

Zaterdag 5 juni: Vijverparkfeest
Zaterdag 5 juni start om 14.00 uur het Vijverparkfestival in Papendrecht. Het festival vindt plaats in het Vijverpark aan de Kennedylaan/Vrijheer van Eslaan. Het is gratis toegankelijk en opent met een ballonnenwedstrijd, waarna er de hele middag en avond van alles te beleven is voor jong en oud.

Zo zijn er tijdens het middagprogramma sport- en spelactiviteiten (roeibootrace, airtumblingbaan, glittertattoo's, buttons maken, bloemstukjes maken, sjoelwedstrijden, zeskamp, etc.) Ook is er een optreden van Fusion Acoustic Band, een Rad van Fortuin en een Talenten Race. Speeltuin De Zonnebloem is die middag open. Shiatsu- en massagepraktijk Tendentie verzorgt tegen een kleine vergoeding voet- en nekmassages.
's Avonds zijn er optredens van de bluesband Bluezi, Three Third, rapper Libann en de Cubaanse Salsa Band Septeto Caiman. Muziekschool ToBe heeft het hele muziekprogramma mogelijk gemaakt . Ook is er `s avonds een Salsa workshop voor jong en oud en kun je dobberen in de 'drijvende donut'.

Het Vijverparkfestival wordt georganiseerd door ondernemers, verenigingen en bewoners uit de wijk Kraaihoek-Middenpolder, het wijkplatform en de gemeente. Alle activiteiten zijn gratis. Kinderen (tot 12 jaar) kunnen een gratis strippenkaart ophalen voor drinken, eten en iets lekkers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wijkgerichtwerken@papendrecht.nl, tel: 14 078.

Vorig jaar werd het wijkfeest voor het eerst georganiseerd. Door het enthousiasme van een aantal ondernemers - Wijnhuis De Paap, Restaurant de Pepermolen, Grieks afhaalrestaurant Nefili, IJssalon Prego - en enkele bewoners is het wijkfeest in de wijk Kraaihoek-Middenpolder na één jaar al uitgegroeid tot een sfeervol en gevarieerd festival in het Vijverpark met sport, spel en muziek waar nóg meer mensen en organisaties aan meewerken.

Uitslagen verkiezing leden Tweede Kamer
Burgemeester De Bruin maakt woensdagavond 9 juni de uitslagen van de stemming in Papendrecht bekend. Nieuwsgierig? Volg de prognoses en de bekendmaking op de voet in de raadzaal van het gemeentehuis. U bent daar vanaf 21.15 uur van harte welkom.

Ruimen van graven op algemene begraafplaats
Ondanks de uitbreiding van de begraafplaats in 2002 is er onvoldoende ruimte ontstaan voor algemene graven. Daarom is de gemeente genoodzaakt 170 graven die langer dan twintig jaar in gebruik zijn, te ruimen. De te ruimen graven zijn: J 1 - 35, J 79 - 150 en K 46 - 113, uitgegeven in de periode 1955 t/m 1964. Het is voor nabestaanden mogelijk om overledenen te laten herbegraven.

Ruiming
De ruiming duurt ongeveer drie weken. In oktober en november 2010 worden de graven op zorgvuldige wijze geruimd en ook het herbegraven gebeurt op dezelf de zorgvuldige manier.

Bekendmaken
Nabestaanden worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Helaas zijn niet alle nabestaanden te achterhalen. Om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn op de begraafplaats tijdelijk bordjes neergezet bij de te ruimen vakken.

Verzoek tot herbegraven
Als u niet wilt dat het graf van een overledene geruimd wordt, kunt u tot 1 september 2010 een verzoek indienen tot herbegraven in een koopgraf.

Ruimte maken
In de gemeentelijke 'Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaats' staat dat de algemene graven na 20 jaar geruimd mogen worden. Gelet op de groei van de gemeente is de geplande ruiming noodzakelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Brandenburg t. 14 078.

Informatieavond MerwedeLingelijn in Sliedrecht
Binnenkort starten in Sliedrecht de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe treinhalte Baanhoek aan de MerwedeLingelijn. De gemeente Sliedrecht, het Projectbureau MerwedeLingelijn en ProRail houden daarom op donderdag 10 juni 2010 een informatieavond in de Lockhorst te Sliedrecht. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Op deze avond is er informatie over de werkzaamheden en zijn er kaarten en bouw-tekeningen te bekijken over de werkzaamheden. Ook is er meer informatie over de planning.

Op de avond worden de volgende onderwerpen belicht:
- de MerwedeLingelijn in het algemeen

- de aanleg van een passeerspoor en ophoging van het perron
- de nieuwbouw van halte Sliedrecht-Baanhoek

Voor het beantwoorden van vragen over de MerwedeLingelijn en de werkzaamheden zijn deskundigen van de Gemeente Sliedrecht, het Projectbureau MerwedeLingelijn, provincie Zuid-Holland en ProRail aanwezig.