Ingezonden persbericht

embargo t/m 5 juni 14.00 uur

Balkenende steunt actie Fuck Drugs van de Moedige Moeders
Zaterdag 5 juni zal minister-president Balkenende vanaf 14.00 uur een bezoek brengen aan Volendam. Aanleiding voor het bezoek was het contact wat is ontstaan nadat hij op Hyves lid was geworden van de actie Fuck Drugs van de Moedige Moeders. De steun voor de actie komt van alle lijsttrekkers van de komende verkiezingen, ze zijn allemaal lid van de Hyves van de actie.

De Moedige Moeders in Volendam zijn aan aantal jaren geleden opgestaan, mede naar aanleiding van het gebruik van sommige van hun kinderen, om zelf wat aan de drugsproblematiek te doen. Er zijn veel problemen die voortkomen uit druggebruik. Vandalisme, voetbalterreur, agressie, het is overal bedakken met drugs. Het hypocriete drugs-gedoog-beleid van de overheid is mede-oorzaak van al deze ellende. Maar ook de aanpak van preventie en behandeling kan beter dan de gebaande paden zoals die al vele 10-tallen jaren door de reguliere instanties worden bewandeld. Zoals de ouden zongen piepen de jongen, luidt een bekend spreekwoord. Vandaar dat de actie Fuck Drugs bedoels is om aan het bewust worden van alle risico's an drugs te werken zoael voor jongeren als voor ouderen.

Zaterdag zal de minister-president rond 14.00 uur aankomen achter Hotel Spaander en worden ontvangen door een Volendamse bap en Ooitje (Opa en Oma), natuurlijk in klederdracht en shirt van de actie. Als voorbeeld voor de jeugd. Daarna lopen we naar het Havendijkje alwaar heel veel kinderen, ook weer in shirt, met dans en zang zullen laten zien dat zij de boodschap heel goed begrepen hebben en daar ook achter staan. De boodschap van Fuck Drugs: Jong geleerd is oud gedaan. Daarna ontvangt de minister-president zijn eigen shirt en vind er een informele wandeling plaats over de Dijk in Volendam. Rond 14.45 is er een informele bijeenkomst in Hotel Spaander waar ook eventuele vragen gesteld kunnen worden.

Over de Moedige Moeders
De 'Moedige Moeders' is een initiatief van moeders van drugsgebruikende Volendamse jongeren. De moeders konden niet langer lijdzaam toezien hoe de drugs hun kinderen ten gronde richten en hebben hun lot in eigen hand genomen. Al jaren voeren zij actie voor een betere verslavingszorg en zetten zij zich heel nadrukkelijk in voor betere preventie en ook voor harde aanpak van drugshandel.

Meer informatie op www.moedigemoeders.nl

Over de actie Fuck Drugs
De actie 'Fuck Drugs' is begin dit jaar gestart en heeft als doel om iedereen maar met name ook de jongeren duidelijk te maken dat de drugs gebruiken iets is waar je je heel stevig tegen moet en kan verzetten. Met het dragen van het shirt 'Fuck Drugs' wordt deze boodschap luidt en duidelijk en op eigentijdse wijze uitgedragen. Velen hebben ze zich al met shirt aan laten fotograferen. De kickoff was in januari dit jaar door Freek de Jonge. Daarna volgden heel veel mensen: van jong tot oud van bekend tot minder bekend.