Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 januari 2010

BON JOVI hoofdact eerste editie Royal Beach Concert Scheveningen

Op zaterdag 5 juni 2010 vindt op het strand van Scheveningen de eerste editie van het BankGiro Loterij Royal Beach Concert plaats. Met 100.000 bezoekers wordt het Royal Beach Concert één van Europa's grootste openluchtconcerten. Ieder jaar wordt een internationale wereldartiest of band in Scheveningen uitgenodigd voor een spectaculair strandconcert. De eerste editie wordt afgetrapt door niemand minder dan BON JOVI.

De band doet dit jaar alleen een Amerikaanse tour en speelt in Europa diverse malen voor een volledig uitverkocht O2 stadion in London. Naast de hoofdact BON JOVI treedt ook de Haagse band KANE op. De aftrap van het concert wordt verzorgd door DI-RECT. De organisatie verwacht tussen de 70.000 en 100.000 bezoekers. Het Royal Beach Concert wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Kaarten in de vrije verkoop zijn verkrijgbaar vanaf E 55,-. De kaartverkoop voor het concert start op zaterdag 30 januari om 10.00 uur via www.royalbeachconcert.nl. Wie via deze website deelnemer wordt van de BankGiro Loterij, ontvangt per lot een gratis kaartje voor het concert.

www.royalbeachconcert.nl

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Meer dan 800.000 deelnemers leggen elke maand 8,25 euro per lot in om geld en andere mooie prijzen te winnen, maar ook om cultuur in Nederland te steunen. De helft van die inleg gaat namelijk naar organisaties in Nederland die zich inzetten voor ons culturele erfgoed. In 2008 brachten de deelnemers ruim 58 miljoen euro voor cultuur bij elkaar.

Initiator van het Royal Beach Concert is Bob Reiche, ondernemer met ruime ervaring in de muziekindustrie. Reeds twintig jaar is Reiche eigenaar van een mediabedrijf dat onder meer grote consumentenbeurzen initieert en organiseert.

Bon Jovi verkocht inmiddels meer dan 120 miljoen albums. Met ruim 34 miljoen fans in 50 landen mag deze band zich één van allergrootste bands ter wereld noemen. Hun nieuwe album The Circle stond in vele landen direct na de release op nummer 1.

Kane stond onlangs hoog in de hitlijsten met de titelsong van de film Komt een vrouw bij de dokter. Dit nummer is afkomstig van hun vijfde studioalbum No Surrender.

Di-Rect werd in 1999 opgericht en verwierf bekendheid met hits als Just the way I do, Inside my head, She en Rollercoaster. In maart 2009 stapte leadzanger Tim Akkerman uit de band en werd na een zoektocht op televisie vervangen door Marcel Veenendaal.

Noot voor de redactie,