Ingezonden persbericht


Mediainformatie, maart -2010

Kunst- en natuurwandeling Opnieuw Bezocht

De Stichting Natuurkunst Drenthe heeft besloten om dit jaar geen nieuwe kunst- en natuurwandeling in Schoonoord te organiseren, maar wel een wandeling uit te zetten die langs nog steeds bestaande kunstwerken voert. De nadruk ligt daarbij op de invloed die de natuur op de kunstwerken in de loop der tijd heeft gehad.

Hoewel er een vanuit de kunstenaarswereld een steeds groeiende belangstelling is, er schreven zich ruim 170 belangstellenden in, moest dit besluit worden genomen omdat er voor 2010 onvoldoende financiële middelen konden worden gevonden na het afhaken van de provincie. 2010 wordt door de organisatie gezien als een jaar van bezinning waarin het concept opnieuw wordt bekeken en plannen worden gemaakt voor een vernieuwde aanpak voor de komende jaren. Bij deze plannen worden externe deskundigen betrokken en zullen zowel de gemeente Coevorden als de provincie nauw worden betrokken. Het gaat tenslotte om een project dat aansluit bij de kwaliteiten van Drenthe en de intenties van de provincie die veel mogelijkheden ziet voor natuurkunst en Landart als meerwaarde in het toeristisch pakket.

Kunst- en natuurwandeling Opnieuw Bezocht zal zoals gebruikelijk starten bij de gletsjerkuil in het bos achter openluchtmuseum Ellert en Brammert. Het gaat om een route waarin kunstwerken uit alle jaren zijn opgenomen. Zo is er uit 2005 nog de 'Koperen boom' te zien van de Franse kunstenaar François Geissmann. Aan het begin van de wandeling 'zweeft' het kunstwerk 'Lillywhite' van Roger Rigorth uit 2006. Uit 2007 stamt het uit honderden spiegeltjes opgebouwde werk 'Sapstroom' van Femke van Dam. 2008 wordt o.a vertegenwoordigd door de ontblote wortel 'Underground' door de kunstenaarsgroep TAV uit Israël en het laatste beeld 'Het Nest" van Bettino Francini uit 2009 staat dan weer aan de rand van de gletsjerkuil.

In totaal zijn er langs de circa drie kilometer lange wandeling nog 13 kunstwerken te zien. De opening is gepland op zaterdag 5 juni.

Voor meer informatie/ Stichting Natuurkunst Drenthe

Adri A.C. de Fluiter: 0591 362025 - 0627065620 - info@defluiter.nl

Of

Dick Lubbersen: 0630262348 info@helderrood.nl

www.natuurkunstdrenthe.nl


---- --