Ingezonden persbericht


EVENEMENTEN

DAVIDSFONDS

ZOMERZOEKTOCHT

Op ontdekking in Tielt en het Brugse Ommeland Van 5 juni tot 3 oktober 2010


· De grootste cultuurtoeristische auto-, fiets- en wandelzoektocht in Vlaanderen
· Met speciale kinderzoektocht
· Meer dan 30.000 euro prijzen

Op zaterdag 5 juni 2010 trekt het Davidsfonds de zomer op gang! Dan start de 24ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht. Een cultuurtoeristische auto-, fiets- en wandel- zoektocht is dat, die elk jaar weer zo'n 20.000 deelnemers een boeiende streek laat ontdekken. Dit jaar zijn Tielt en het Brugse Ommeland de place to be.

De Davidsfonds Zomerzoektocht verkent dit jaar Tielt en het Brugse Ommeland. Variatie is troef in deze streek: vergezichten, lieflijke landschappen, historische hoeves, malende molens en een energieke Europastad. Het Brugse Ommeland staat ook bekend om de vele verhalen, legendes en mysteries. Denk maar aan Tanneken Sconynx, Olivier de Duivel en baljuw Spierinck. Of de Gulke Putten en de Vorte Bossen. De Davidsfonds Zomerzoektocht verklapt u zelfs de link tussen liedjeszanger Tamboer en de VRT-klassieker `De Bossen van Vlaanderen'.

De boeiende regio van Tielt en het Brugse Ommeland ontdekt u tijdens de Davidsfonds Zomerzoektocht met de fiets of per auto. De autoroute telt ongeveer 60 kilometer, de fietsroute ongeveer 45. De Zomerzoektocht vertrekt en eindigt in Tielt en verkent flink wat pittoreske dorpen in het Brugse Ommeland. Op een tiental stopplaatsen en tijdens korte wandeltochten kunnen de deelnemers de vragen van de Zomerzoektocht beantwoorden. Voor de kinderen is er bovendien een gratis kinderzoektocht. Een prijzenpakket van meer dan 30.000 euro, waarbij de eerste 500 deelnemers in de prijzen vallen, maakt de Davidsfonds Zomerzoektocht compleet. Het prijzenpakket bestaat onder meer uit cultuurreizen en boekenpakketten.

Praktisch
Een deelnemingspakket voor de Davidsfonds Zomerzoektocht kost 18 euro (14 euro voor Davidsfonds leden) en bevat een deelnemingsbrochure voor volwassenen met vragenlijst en wegbeschrijving. Inbegrepen is ook een deelnemingsboekje voor kinderen en de gratis cultuurtoeristische gids `Het Brugse Ommeland' van Marcel Gevaert ter waarde van 15,50 euro. Vanaf zaterdag 5 juni 2010 kunt u het deelnemingspakket kopen in Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42-46, 8700 Tielt. Elke dag open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

Meer info



Ingezonden persbericht