Circuit Park Zandvoort


---

RTL GP Masters of Formula 3


Op 5 en 6 juni vindt op Circuit Park Zandvoort de 20e editie plaats van de Masters of Formula 3, de belangrijkste Formule 3-race van Europa. Opnieuw zullen de beste Formule 3-coureurs uit de diverse competities tegen elkaar uitkomen om te bepalen wie er in de voetsporen van eerdere Masters-winnaars als David Coulthard, Jos Verstappen, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg mag treden. En zoals het bij een jubileum mag worden verwacht, wordt de 20e editie een bijzondere: Naast dat RTL GP naamdrager en mediapartner van het evenement wordt, verzorgt Red Bull een uitgebreid programma, inclusief een Formule 1-demonstratie van Sebastian Vettel met zijn Red Bull Racing-bolide. Maar zoals altijd bij Red Bull is er ook aandacht voor jonge talenten, want de finale van de Red Bull Kart Fight vindt tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort plaats!

Foto: Getty Images

Red Bull Kart Fight is een unieke competitie, waarin mensen hun talent op de kart kunnen bewijzen. Als 13-jarige in de karts werd Sebastian Vettel door Red Bull opgepikt en vervolgens via de Formule BMW en de Formule 3 naar de Formule 1 begeleid, waar hij eerst schitterende bij het talententeam Toro Rosso en vervolgens doorgroeide naar Red Bull Racing. Om ook in Nederland op zoek te gaan naar talent, vinden van eind april tot medio mei op twaalf indoor-kartbanen in Nederland - in elke provincie één - de voorrondes van de Red Bull Kart Fight plaats. Er wordt gereden in twee leeftijdscategorieën: tot 14 jaar en boven 14 jaar. De snelste per categorie uit elke provincie mag door naar de grote finale op Circuit Park Zandvoort, waar in totaal dus 24 karters in actie komen. Tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 wordt voor de hoofdtribune een parcours uitgezet waarop de kartrace zal plaatsvinden, uiteraard onder de vleugels van Formule 1-ster Sebastian Vettel. Voor de winnaars in beide categorieën staat een bijzondere Formule 1 ervaring te wachten en zal het jonge talent verder worden begeleid in zijn carrière.

Foto: Alessandro Gargantini Images

Machtig showprogramma, gratis toegang
De Formule 1-demonstratie van Sebastian Vettel met de Red Bull Racing-bolide wordt natuurlijk één van de hoogtepunten tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, maar Red Bull zorgt voor nog veel meer spektakel op Circuit Park Zandvoort. Nadere details worden in een later stadium bekendgemaakt, maar liefhebbers doen er in ieder geval goed aan om het eerste weekeinde van juni alvast in hun agenda te noteren! Bovendien heeft Red Bull de weken voorafgaand aan de Masters een `Vettel-actie', waarbij consumenten gratis toegang tot de Masters verkrijgen voor 2 personen op vertoon van de Red Bull actie verpakking bij de kassa's op Circuit Park Zandvoort. Meer informatie over deze actie op www.redbull.nl.

Erik Weijers, Chief Operating Officer (C.O.O.) van Circuit Park Zandvoort, is uiteraard bijzonder verheugd over de samenwerking met Red Bull en RTL GP. "Naast onze trouwe partner en bandensponsor Kumho Tyres hebben wij wederom twee grote merken aan dit unieke evenement weten te verbinden. Red Bull is wereldwijd niet meer weg te denken uit de auto- en motorsport en het is geweldig dat die activiteiten op internationaal vlak ook in Nederland navolging krijgen. RTL GP is al jarenlang hét platform voor autosport op de Nederlandse televisie. Voor de 20e editie van de Masters of Formula 3 krijgen we een fantastisch programma. Met dit programma en de mogelijkheid om gratis het evenement te bezoeken, hopen we op volgepakte tribunes, waarmee de grootse traditie van de Masters kan worden voortgezet!"


* Bestel hier binnenkort je tickets voor de RTL GP Masters of Formula 3!



© Copyright 2010 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy