Dura Vermeer

Tiel - 25 mei 2010

De vier gravinnen opent deuren tijdens Dag van de bouw

Dura Vermeer Bouw Rosmalen opent op zaterdag 5 juni tijdens de Dag van de Bouw de deuren van haar project De Vier Gravinnen in Tiel.

Dura Vermeer Bouw Rosmalen biedt bezoekers op de bouwplaats een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Er worden rondleidingen gegeven en met speciaal voor de dag ontworpen kleurplaten van het project in combinatie met een springkussen wordt ook aan de jongste bezoekers gedacht. De bouwplaats is opengesteld van 10:00 tot 16:00 en is gelegen aan de Nieuwe Tielseweg 81.

De Vier Gravinnen
Vlakbij het centrum van Tiel verrijst het nieuwe, eigentijdse multifunctionele woongebied `De Vier Gravinnen' in opdracht van de woningcorporatie SCW in de Hertogenwijk. In dit unieke project komen wonen en werken samen. Het project bestaat uit een parkeerkelder, fietsenstalling, appartementen, wooneenheden verzorgd wonen, een restaurant, een kinderdagverblijf, een huisartsenpraktijk, een service informatiedesk van de gemeente Tiel en kleinschalige bedrijven.

De Vier Gravinnen wordt hèt nieuwe voorzieningencentrum van Tiel West. Huurders, buurtbewoners en andere inwoners van de voormalige Hanzestad kunnen van alle voorzieningen gebruik maken. Alle appartementen en wooneenheden worden voorbereid op de `woonhuisautomatisering'. Zo kan elke bewoner kiezen voor voorzieningen op het vlak van veiligheid, comfort en communicatie zoals personenalarmering. Alle gemeenschappelijke ruimten en de appartementen zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Bij de ontwikkeling en bouw zijn duurzaamheid en leefbaarheid belangrijke aandachtspunten. Dit vertaald zich in de materialisatie en energiezuinigheid van de woningen. Het Architectenhuis Borkent & Plus bvv te Apeldoorn is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het gebouw wordt opgetrokken uit in het werkgestorte beton. De gevel is afwisselend metselwerk en gevelstucwerk met houten kozijnen.

Dag van de Bouw
Het doel van de Dag van de Bouw is het grote publiek te laten kennismaken met de vele aspecten van de bouw. Het evenement is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven en maakt onderdeel uit van de campagne `De Bouw maakt het'. De campagneslogan luidt dit jaar: `Kijk je ogen uit'. Landelijk doen er ruim 280 projecten mee aan de Dag van de Bouw.
Meer informatie is te vinden op de website van de Dag van de Bouw.