Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG52
Buitenpost, 28 mei 2010

Presentatie 'De speeltuin van de toekomst'

De gemeente Achtkarspelen, De Kruidhof en Keunstwurk nodigen u van harte uit voor de presentatie van 'De speeltuin van de Toekomst' door D-A-A-N, De Altijd Aparte Nederlander. De presentatie zal plaatsvinden op zaterdag 5 juni van 14.00 tot 15.00 uur in de Botanische tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29 b in Buitenpost.

D-A-A-N heeft de afgelopen vijf weken in een woonwagen gewoond op het terrein van de De Kruidhof. Tijdens dit verblijf heeft hij kinderen, jongeren en volwassenen uitgenodigd om mee te denken over 'De speeltuin van de toekomst'. Zij hebben verteld of getekend, wat zij graag willen en zijn de grote inspirator geweest om tot een ontwerp voor een nieuwe speeltuin te komen. Hierbij spelen natuurlijke elementen zoals wind, water en zon een belangrijke rol, zodat de speelobjecten ook een bijdrage in energie kunnen leveren. Al deze waardevolle ideeën zijn samengevat in een presentatie die zaterdagmiddag 5 juni is te bezichtigen en te beluisteren. Eén onderdeel van het ontwerp, een educatief speelobject, zal in een later stadium in De Kruidhof worden gerealiseerd.

Het verblijf van D-A-A-N is gebaseerd op het 'All Inclusive' principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar/muzikant werd gevoed met biologisch eten en putte geestelijke voeding en inspiratie uit de unieke omgeving. Het project 'All Inclusive' maakt deel uit van het Masterplan kunst in de openbare ruimte 'Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk.