Ingezonden persbericht


Minister Wilders? De VVD kan wel wat verstand gebruiken!

Door de toespelingen van Mark Rutte zijn de afgelopen dagen de kansen op een kabinet met de PVV aanzienlijk gestegen. De Jonge Democraten zien een kabinet met Geert Wilders als een ramp voor Nederland. Daarom raden de Jonge Democraten de VVD aan naar de campagnebijeenkomst van de PVV te komen. Daar kan de VVD van Wilders zelf horen met welke ideeën er geflirt wordt door de PVV als serieuze coalitiepartner te beschouwen. Een beetje verstand zal de VVD dan doen realiseren dat de PVV geen optie is. Daarom zijn de Jonge Democraten op 5 juni om 12.30 in Rotterdam Alexandrium aanwezig met grote posters voorzien van de leus Minister Wilders? De VVD kan wel wat verstand gebruiken!

In de peilingen hebben CDA, VVD en de PVV een meerderheid in de Tweede Kamer. Mark Rutte heeft meerdere malen aangegeven dat hij liever met de PVV dan met de PvdA samenwerkt. Kiezers moeten zich dus goed realiseren dat een stem op de VVD een stem op de PVV kan betekenen. Als de VVD daadwerkelijk gaat onderhandelen met de PVV zal de formatie niet gaan over de broodnodige hervormingen. Rutte en Wilders zullen moeten dan compromissen sluiten over de kopvoddentaks, het beschieten van Marokkaanse hooligans en het uitzetten van enorme hoeveelheden moslims.

"Het is bizar dat Rutte doet alsof de PVV voor de VVD een even geschikte coalitiepartner is als bijvoorbeeld D66 of het CDA." Aldus Thomas Bakker, voorzitter van de Jonge Democraten. "Als voorzitter van de JOVD gaf Rutte nog het stemadvies D66. Hij is sindsdien behoorlijk de verkeerde kant op gedraaid, maar flirten met de PVV is een absoluut dieptepunt."




Ingezonden persbericht