Politie Drenthe

Zaterdag 5 juni 2010

Provincie Drenthe, 05-06-2010

Aangehouden na beledigen agent

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige inwoner van Stadskanaal aan. De man werd bekeurd voor wildplassen. Hij was het daar niet mee eens en toen de agenten na het uitschrijven van een bon weg wilden rijden, schold hij één van hen uit voor Mongool. Daarmee overschreed hij een duidelijke grens en werd aangehouden. Al scheldend en tierend is hij overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij op geen enkele manier wilde meewerken is hij voor nader onderzoek ingesloten. De beledigde agente deed aangifte.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Op de Jonkheer de Jongestraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (235 ugl). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van één uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN Een 33-jarige automobilist uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats aangehouden i.v.m. het rijden onder invloed. De man reed in een auto over de Vaart Noordzijde en werd daar door de politie gecontroleerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 455 ugl. Met een rijverbod van vier uur is de man later in de nacht weer in vrijheid gesteld. De man kan door betaling van een boete van 450,- verdere strafvervolging voorkomen.

Brand door hennepkwekerij

BARGER COMPASCUUM In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er brand uit in een schuur naast een woning aan het Verlengde Oosterdiep in Barger Compascuum. Het kostte de brandweer geruime tijd om de brand te blussen. Volgens de 38-jarige bewoner bevonden zich in de schuur twee kleine hennepkwekerijtjes met respectievelijk 100 en 150 planten. Mogelijk dat de brand door een storing in de elektriciteitsvoorziening voor de kwekerijtjes is ontstaan. De elektriciteit voor de schuur ging buiten de meter om. Het elektriciteitsbedrijf sloot de meter af. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewonden in het verkeer

ODOORN Bij een aanrijding op een fietsoversteekplaats in de Valtherweg in Odoorn raakte vrijdagmiddag een 14-jarige meisje uit die plaats licht gewond. Ze stak zonder goed uit te kijken de weg over en werd aangereden door een auto bestuurd door een 28-jarige plaatsgenoot. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

MEPPEL Door nog onbekende oorzaak verloor een 31-jarige automobilist op de Heinsiusstraat in zijn woonplaats Meppel de macht over het stuur. De auto botste tegen een betonnen paal waarbij de bestuurder licht gewond raakte. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

HOOGEVEEN Bij een aanrijding op het fietspad langs de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen raakten vrijdagmiddag een 7-jarige jongen en een 35-jarige vrouw uit die plaats gewond. De jongen kwam op zijn fiets in botsing met de vrouw die op een scooter reed. De jongen raakte ernstig gewond. De vrouw licht. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De politie onderzoekt de precieze oorzaak van de aanrijding.

EMMEN Op de Diamantdreef in Emmen raakte vrijdagavond een 31-jarige fietster uit die plaats gewond. De vrouw kwam in botsing met een auto bestuurd door een 36-jarige man uit dezelfde plaats. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ook hier onderzoekt de politie nog de oorzaak van de aanrijding.

Airbags uit autos gestolen

HOOGERSMILDE In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Hoogersmilde uit drie geparkeerde autos de airbags gestolen. De autos stonden geparkeerd in de Kylstraat (twee) en de Lootenstraat.

Aangehouden op verdenking bedreiging en vernieling

EMMEN/COEVORDEN Op de Gramsbergerweg in Coevorden hield de politie vrijdagavond een 23-jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 22-jarige vrouw uit Groningen. Ook wordt de man verdacht van het trappen tegen de auto van de vrouw. De vrouw deed aangifte. Alles speelde zich kort voor de aanhouding af in de Meerstraat in Emmen. Volgens de vrouw had de verdachte haar achtervolgd en in de Meerstraat klem gereden. Daar stapte hij uit zijn auto, trapte volgens de vrouw tegen haar auto en bedreigde haar met een mes. De vrouw vluchtte een winkel binnen en de politie werd gebeld. De aanleiding voor dit geweld ligt in de relatiesfeer. Bij de aanhouding van de verdachte nam de politie een zakmes en een paar gram wiet in beslag. De man is na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op..

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.