Politie Gelderland-Zuid

Twee dieseldieven aangehouden

Tiel, 05-06-2010 o Vrijdagavond, omstreeks 22.20 uur zijn een 22-jarige man uit Maurik en een 26-jarige man uit Den Bosch, dankzij een oplettende getuige, op de Veemarkt in Tiel aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van diesel uit een vrachtwagen.

Surveillerende agenten kregen het verzoek te rijden naar de Edisonstraat. Daar had iemand gezien dat twee mannen, diesel uit een tank van een vrachtwagen aan het hevelen waren. De getuige had het kenteken opgenomen zodat al snel bekend werd waar de te naam gestelde thuis hoorde.

Op dat adres werd de auto niet aangetroffen. Zoeken naar de bewuste auto had uiteindelijk toch resultaat. De auto werd gezien op de Veemarkt en daar werd de bestuurder tot stoppen gedwongen. Beide inzittenden werden aangehouden. Hun handen zaten onder de diesel en dit was voor de agenten voldoende aanleiding om hen als verdachten aan te merken. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Tijdens de fouillering werden bij de 26-jarige verdachte drie wikkels cocaïne aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 05-06-2010 10:17 | © Regio Gelderland-Zuid |