Politie Gelderland-Zuid

Twee brom(snor)fietsers rijbewijs kwijt

Culemborg, Nijmegen, 05-06-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag, is een 21-jarige man uit IJsselstein, tijdens een controle op de Beethovenlaan in Culemborg, zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij was betrapt met teveel alcohol op.

Agenten zagen de man rijden zonder verlichting en wilden hem daarop aanspreken. Nadat de man was staande gehouden werd al snel duidelijk dat hij had gedronken. De man blies een A, een indicatie dat hij teveel alcohol in zijn bloed had. Op het bureau blies de man 395 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij in 2008 ook al was betrapt met teveel alcohol op. Tevens kreeg hij een rijverbod opgelegd van 3 uur.

Nijmegen

Daar stonden agenten op de Molenweg te wachten op de sleutelhouder van een winkel in verband met een alarm dat af was gegaan. De sleutelhouder, een 40-jarige Nijmegenaar, had zijn snorfiets gepakt maar bleek nogal wat ruimte op de weg nodig te hebben om bij de agenten te komen. Zij lieten hem blazen en ook hij bleek teveel alcohol op te hebben. Op het bureau liet het ademanalyseapparaat 590 ug/l zien. Nadat de man zijn rijbewijs had ingeleverd en het proces-verbaal was opgemaakt kon hij naar huis. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. (14)

Laatst gewijzigd 05-06-2010 11:17 | © Regio Gelderland-Zuid |