Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie start onderzoek naar gewapende overval in woning
Publicatiedatum: 5-6-2010 10:10:23

HERVELD - De politie is in de nacht van vrijdag 4 juni op zaterdag 5 juni een onderzoek gestart naar een gewapende overval in een woning aan de Kerkstraat in Herveld.

Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur kwamen drie of vier gewapende mannen via een openstaande achterdeur de woning binnen. Ze bedreigden de man en vrouw des huizes en eisten geld. Ook zouden ze de handen van het echtpaar hebben vastgebonden. Enige tijd later kwam de zoon van het echtpaar met zijn vriendin thuis. Ook zij werden onder bedreiging van een vuurwapen vastgebonden. De overvallers hebben de woning doorzocht; wat zij hebben buitgemaakt is nog niet exact bekend. Vermoedelijk gaat het om geld en sieraden. De slachtoffers konden om 23.15 uur de politie waarschuwen die direct ter plaatse ging. Een onderzoek werd ingesteld, maar de daders werden niet meer aangetroffen. Bij de overval raakte geen van de vier slachtoffers gewond.

Signalementen
Volgens de slachtoffers ging het om drie of vier mannen. Waarvan in eerste instantie twee met een bivakmuts op de woning in kwamen. Deze twee mannen droegen allebei een vuurwapen (of een daarop gelijkend voorwerp) en spraken Nederlands met een buitenlands accent, ze hadden een getinte huid.

Getuigen
Getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met deze overval, worden verzocht contact op te nemen met de politie Gelderland-Midden, via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(061158)

voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
026 376 3050 (tot 12.00 uur)