Politie Gelderland-Zuid

Ontsnapping aan politiecontrole eindigt in politiecel

Rijswijk, 05-06-2010 o Vrijdagavond, rond 21.00 uur, is een 46-jarige motorrijder uit Zoelmond aangehouden op de Zeeg in Rijswijk. De man reed in op een politieagent tijdens een alcoholcontrole op de rotonde van de N320 in Ravenswaaij.

De motorrijder kwam uit de richting van de Hoendersteeg in Ravenswaaij. Ter hoogte van de rotonde stond een agent die hem een stopteken gaf. De motorrijder negeerde deze en gaf gas, waardoor de agent aan de kant moest springen. Een motoragent die ook bij de controle stond zag het allemaal gebeuren en sprong op zijn motor.

Even verderop zag hij de motorrijder met hoge snelheid over de Rijswijkse Veldweg rijden en rechtsaf de Zeeg oprijden. Daar nam de verdachte teveel risico en ging in de bocht onderuit. Zijn motor gleed tegen een boom aan en hij kwam naast zijn motor terecht. De motorrijder die alleen een T-shirt en een korte broek droeg, kwam er met schaafwonden vanaf.

De verdachte werd door ambulancepersoneel nog even gecontroleerd en daarna aan de agenten overgedragen. De man uit Zoelmond wilde niet dat hij zou worden betrapt op alcohol. Dit bleek echter ijdele hoop. Hij blies 670 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 05-06-2010 11:44 | © Regio Gelderland-Zuid |