Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Twello/Terwolde- politie onderzoekt horeca-inbraken       |

De politie onderzoekt een tweetal horeca-inbraken in de gemeente Voorst. In beide gevallen werd geld buit gemaakt.


De eerste inbraak werd vrijdagochtend 4 juni ontdekt bij een café aan de Dorpsstraat in Terwolde. Hier bleek men na het forceren van een raam geld weggenomen te hebben. Zaterdagochtend 5 juni kreeg de politie omstreeks 03.30 uur een alarmmelding dat er was ingebroken bij een café aan de Oude Rijksstraatweg in Twello. De daders waren in een donkere auto met witte kentekenplaten en met gedoofde verlichting gevlucht. Bij een onderzoek door omliggende korpsen werd de auto niet aangetroffen. Bij het café was een deur geforceerd en had men de gokkasten opengebroken. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

|     |Lochem - duo onder invloed op brommer                     |

De politie heeft zaterdagochtend 5 juni twee inwoners van Lochem (18 en 20 jaar) aangehouden omdat zij onder invloed op de brommer reden. De oudste bleek geen rijbewijs te hebben, de ander is het kwijt omdat hij teveel gedronken had.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.20 uur twee bromfietsers op de Albert Hahnweg in Lochem rijden. Eén van de bromfietsen had geen licht en de agenten wilden de bestuurder hierop aanspreken. Toen ze achter de brommer reden, zagen ze dat er ook een heel oud verzekeringsplaatje op zat. Het duo splitste zich en de agenten konden de bestuurder met de onverzekerde brommer laten stoppen. Deze 20-jarige Lochemmer bleek ook geen rijbewijs te hebben en had gedronken. Inmiddels kwam zijn maatje terug en ook hij had gedronken. Op het politiebureau blies de oudste 1.5 promille en de jongste 1.1 promille. Als beginnend bestuurder werd dan ook zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakte proces-verbaal op.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --