Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 05-06-2010

Bewoonster ernstig gewond bij brand in woning

DORST - Bij een brand in een woning aan de Hazelaarstraat is de 48-jarige bewoonster ernstig gewond geraakt. Ze is in kritieke toestand overgebracht naar het Molengracht ziekenhuis in Breda. Haar toestand is zorgwekkend. De partner van de vrouw, een 49-jarige man en zijn 14-jarige dochter liepen door de brand inhalatieproblemen op. Ook zij zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De hulpdiensten spoedden zich rond 04.00 uur naar de Hazelaarstraat na een ontvangen melding van een brand in een woning. De bewoners zouden op dat moment nog in het pand aanwezig zijn. Agenten die als eerste ter plaatse waren troffen op het dak de 49-jarige man en zijn 14-jarige dochter aan. Zij hadden zichzelf tijdig in veiligheid kunnen brengen door het huis via de eerste verdieping te verlaten. De man deelde de agenten mede dat zijn 48-jarige vrouw nog in de woning was. Door de enorme rookontwikkeling lukte het de politie niet het pand binnen te gaan. De brandweer startte direct met bluswerkzaamheden en vond de vrouw die ernstig gewond was. Nadat de brandweer de brand onder controle had, startte de politie met een eerste onderzoek. Dit onderzoek wijst uit dat er mogelijk sprake is van brandstichting.

Politie controleert samen met partners het verkeer tijdens
verkeerscontrole

GILZE - De politie heeft gisteren een uitgebreide verkeerscontrole ingesteld op verschillende locaties in Gilze. De agenten werden tijdens de actie ondersteund door de ANWB, de rijksdienst van het Wegverkeer en Veilig Verkeer Nederland. Het doel van de controle is de
verkeersveiligheid te verhogen. De politie verrichte in totaal 4 aanhoudingen en deelde 37 bekeuringen uit, voor uiteenlopende
overtredingen.

Tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 02.00 uur werd het verkeer gecontroleerd op de Nerhoven, de Oranjestraat en de Tilburgsebaan. Het politieteam Gilze-Rijen Dongen zette 11 agenten in. De aandacht ging vooral uit naar permanente en gebruikerseisen van auto's en motoren. De politie verrichte vier aanhoudingen terzake het rijden onder invloed. De ANWB repareerde ter plaatse de verlichting van 17 voertuigen en de Rijksdienst van het Wegverkeer richtte zich op de verlichting en profilering van de banden. Er werden in totaal 37 bekeuringen
uitgedeeld:

1x Valse kentekenplaten op motorvoertuig

1x Niet het juiste rijbewijs; Categorie niet juist

1x Kind vervoeren zonder gordel

1x Scherpen delen aan motorvoertuig

1x Kenteken niet goed zichtbaar

2x Overschrijding van maximumsnelheid

1x Niet dragen van een deugdelijke helm

1x Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

1x Auto niet APK gekeurd

1x Rijden zonder rijbewijs

1x Verlichting van aanhangwagen niet in orde

6x Niet genoeg profiel op banden

17x Niet kunnen tonen rijbewijs

2x Niet dragen van de autogordel

Oosterhouter op minibike opgepakt na achtervolging

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag in de Bilderdijkstraat een 21-jarige Oosterhouter opgepakt. De man, die als bestuurder op een minibike door de Azaleastraat reed wilde een politiecontrole ontlopen. Met hoge snelheid reed hij weg in de richting van het Zuiderhout. Er ontstond een achtervolging waarbij de politie optische- en
geluidsignalen voerde. Op het parkeerterrein bij het winkelcentrum kon een passant een aanrijding met de biker voorkomen, door tijdig weg te springen. Via de Voldellaan reed de Oosterhouter de Bilderdijkstraat in. Op de kruising met de Jan Luikenstraat werd hij geschept door een personenauto die hem vanuit de richting Jan Luikenstraat naderde. De Oosterhouter kwam ten val en liep daarbij enkele schaafwonden op. De man mocht mee naar het bureau. De minibike is in beslag genomen en het rijbewijs van de man ingevorderd.

Minderjarige bekent betrokkenheid bij valse bommelding

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag in een woning in Wijk en Aalburg een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het doen van een valse bommelding. De jongen legde een bekennende verklaring af.

Op 19 mei jl. ontving een medewerker van een school aan de
Koetshuislaan een bommelding. De directie van de school besloot op dat moment het gebouw te ontruimen. Examens werden afgebroken en 150 leerlingen moesten het gebouw verlaten. De politie doorzocht het gebouw maar trof niets aan. Er werd een onderzoek ingesteld naar de valse melder. Het onderzoek wees in de richting van de 15-jarige die in samenspraak met de ouders gisteren is aangehouden.

Politie haalt dronken bestuurder van de weg en vordert rijbewijs in

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen op de Wilhelmina Druckerstraat een 20-jarige 'beginnende' bestuurder uit Kaatsheuvel aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 595 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De maximale toegestane waarde van een beginnend bestuurder bedraagt 88 ug/l. zijn rijbewijs mocht hij op het bureau achterlaten.


Laatst gewijzigd 05-06-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |