Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 05-06-2010

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur in de
Mascagnistraat een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. De jongen, die een snorfiets bestuurde, verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek dat hij 590 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn bromfietsrijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

In de Oude Langestraat controleerden agenten rond dezelfde tijd een 37-jarige tilburgse automobilist. Ook hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Bij hem wees een ademtest hij dat hij 315 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

In de Piet van Haarenstraat hebben agenten gisteravond rond 21.30 uur een dronken 32-jarige Tilburger aangehouden. De man, die een snorfiets bestuurde bleek op het bureau 705 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tweetal vernielt auto

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 01.00 uur in de Korte Hoefstraat, twee Tilburgse mannen van 22 en 23 jaar opgepakt. Een oplettende getuige meldde dat het tweetal op een parkeerplaats aan de Korte hoefstraat tegen een geparkeerde auto geschopt hadden waardoor schade aan het voertuig was ontstaan. Agenten die de melding kregen keken uit aan de mannen en troffen beiden in de omgeving aan.

Tilburger bedreigt buschauffeur

TILBURG - De politie heeft gisteravond, even na 21.30 uur op de Witbrantlaan West een 18-jarige Tilburger opgepakt. Aanleiding daartoe was een melding dat op de Witbrantlaan Oost een buschauffeur zou zijn bedreigd. De chauffeur vertelde dat een onbekende man op de
Witbrantlaan Oost voor zijn bus sprong. Tussen de chauffeur en de man ontstond een gesprek wat ontaardde in een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling uitte de Tilburger woordelijke bedreigingen richting chauffeur. Agenten die de melding kregen troffen op de Witbrantlaan West een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens het verhoor op het bureau ontkende de Tilburger.

Politie pakt bewoners op na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.15 uur de bewoners van een woning aan de Vermeulenstraat opgepakt. Het gaat om een 33-jarige man en zijn 26-jarige vriendin. Aanleiding daartoe was het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij.

De politie nam poolshoogte in de woning na een ontvangen melding van een ruzie. Tijdens het gesprek met beide bewoners roken de agenten een sterke henneplucht. Op de zolderverdieping bleek een wietplantage gehuisvest te zijn. De kwekerij telde 500 planten. De bewoners mochten mee en de planten, alsmede de kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen. Deze worden ter vernietiging aangeboden.

Veelplegersteam pakt veelpleger in de kraag

TILBURG - Agenten van het veelplegersteam hebben gistermiddag in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 47-jarige Tilburger aangehouden. De man, die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger is volgens protocol op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten van het veelplegersteam zagen de man, die zij herkenden als veelpleger, een supermarkt inlopen. In de winkel stopte hij producten in zijn zak en verliet de zaak, zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Buiten wachtten de agenten hem op en rekenden hem in.


Laatst gewijzigd 05-06-2010 11:25 | © Regio Midden en West Brabant |