Politie Zeeland


---


Z-1020-2010 Aanhouding in Terneuzen
Vrijdagavond werd in de Van Riebeeckstraat in Terneuzen een 64-jarige man uit die plaats aangehouden wegens het vernielen van een autoruit.
De man verklaarde dat hij op zijn brommer reed en moest uitwijken voor een auto die op zijn weghelft kwam. De auto werd bestuurd door een 20-jarige plaatsgenoot. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 64-jarige de autoruit vernielde en de bijrijder bij de arm pakte. Ook verklaarde de 64-jarige man met een stok bedreigd te zijn. De twee mannen hebben allebei aangifte gedaan. De 20-jarige automobilist wegens vernieling, de 64-jarige man wegens bedreiging.

Z-1021-2010 Mishandeling in Sas van Gent
In de Julianastraat in Sas van Gent werd vrijdagavond een 58-jarige man in zijn woning mishandeld door een hem bekende man.
Hij kreeg diverse vuistslagen in het gezicht en werd bij de keel gepakt. Ook werden door zijn aanvaller vernielingen aan zijn auto gepleegd. De man kon bij de buren naar binnen en zo aan zijn belager ontkomen. Aanleiding is een conflict tussen beide mannen.

W-1022-2010 Rijden onder invloed, Middelburg
Op de Kanaalweg in Middelburg moest een 22-jarige Middelburgse automobilist zaterdag om 06.00 uur zijn rijbewijs inleveren wegens rijden onder invloed.
De man had bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.

O-1023-2010 Rijden onder invloed, Oosterscheldebekken
Op de Hogezoom in Renesse werd zaterdag om 03.45 uur een 20-jarige inwoner van Den Bosch betrapt op rijden onder invloed.
De man kreeg een bekeuring omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Omdat zijn adem naar alcohol rook, moest hij blazen en bleek hij bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 42-jarige scooterrijder uit Goes moest zaterdag rond 04.30 uur op de Kreukelmarkt in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel had gedronken.
Ademanalyse wees uit dat de man meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

W-1024-2010 Mishandeling in Vlissingen
In een woning in de Glacisstraat in Vlissingen werd zaterdag rond 02.30 uur een 33-jarige Vlissinger aangehouden.
Deze man, die tijdelijk bij een 30-jarige bekende in de woning verbleef, had zonder reden deze bekende enkele keren in het gezicht geslagen. Ook een 35-jarige vrouw, die in de woning was, liep enkele klappen op.