Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - politie onderzoekt poging straatroof         |

De politie onderzoekt een poging tot straatroof die in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni aan de Stadswei in Harderwijk plaats vond. Twee passanten werden hierbij met een vuurwapen bedreigd. De politie vraagt getuigen en eventuele andere slachtoffers zich te melden via 0900 - 8844.


Een 35-jarige Harderwijkse fietste omstreeks 01.00 uur vanuit de stad naar huis. Op de Stadsweide zag zij een auto in een parkeerhaven staan. Naast de auto stonden twee jongemannen. Toen ze de auto op korte afstand was genaderd, stapte één van hen op haar af met een vuurwapen, zoals zij later bij de politie verklaarde. Het was hem om geld te doen en de vrouw begon hard te gillen, waarna het duo er in de auto richting de Drielanden vandoor ging. Een passant die de vrouw hoorde gillen, heeft haar geholpen.


Tijdens het politieonderzoek bleek dat een 17-jarige jongeman op een scooter rond dezelfde tijd ook door het duo was bedreigd. Dit had ook op de Stadswei plaatsgevonden ter hoogte van de Bunschotenmeen. De jongeman kon om de mannen heenrijden.


Van hen is bekend dat zij rond de 25 jaar oud zijn en in een oudere, donkerkleurige auto reden. Er is wel een merk genoemd, maar of dit klopt is nog niet helemaal duidelijk.


De politie weet inmiddels dat er rond genoemde tijd meerdere mensen de bewuste locatie gepasseerd zijn en zij zoekt contact met eventuele getuigen. Het kan zijn dat ook anderen bedreigd zijn en dan wilde de politie graag contact met hen. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Epe - jongeman maakt amok                                 |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni een 23-jarige jongeman uit Dronten aangehouden. Hij maakte onder invloed van alcohol amok op een vakantiepark in Epe.


De politie werd omstreeks 00.50 uur gebeld dat de jongeman onder invloed van drank problemen veroorzaakte op een vakantiepark. Bij de komst van de agenten bleek het niet wenselijk dat hij op het vakantiepark bleef en is hij voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in omdat hij mogelijk iemand mishandeld heeft en schade aan een huisje heeft veroorzaakt.
|     |Nunspeet / Harderwijk - jongeren onder invloed van alcohol|

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni twee tieners aangehouden die onder invloed van alcohol problemen veroorzaakten. Zij zijn ingesloten voor verhoor.


In Harderwijk werd omstreeks 01.05 uur een beroep op de politie gedaan omdat een 18-jarige Harderwijker onder invloed op een bedrijfsterrein aan de Graaf Ottolaan in een leegstaande caravan was geklommen. De jongeman was dusdanig onder invloed dat hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. Hij kon zich zaterdagochtend nagenoeg niets mer herinneren van het gebeurde.


Nog geen tien minuten later zorgde in Nunspeet een 17-jarige jongen uit die plaats voor problemen. Agenten hadden hem met enkele kameraden op de Harderwijkerweg zonder licht zien fietsen. Toen ze de jongeren wilden aanspreken, ging de 17-jarige er te voet vandoor. Hij kon worden gestopt en weigerde zijn naam op te geven. Hij was door alcoholgebruik zeer opstandig en wilde ook zijn identiteitskaart niet tonen. Ook vond hij het nodig om de agenten uit te schelden waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau moest hij tot overmaat van ramp ook nog spugen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.


Beide jongeren krijgen een bekeuring.

|     |Harderwijk -  met 2.4 promille achter het stuur           |

Een 27-jarige Harderwijker werd zaterdagochtend 5 juni in zijn woonplaats betrapt terwijl hij met 2.4 promille alcohol in een auto reed. Een 36-jarige plaatsgenoot die al was aangehouden had niet zoveel gedronken. Proces-verbaal wordt tegen beiden opgemaakt.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.00 uur een automobilist over de Nassaulaan rijden. Er moest wat mis zijn want met enige regelmaat raakte de auto de stoeprand. Het nemen van een rotonde verliep ook niet al te soepeltjes. Ze lieten de automobilist stoppen en het vermoeden dat de man dronken was, werd direct bevestigd. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Kort daarvoor was al een 36-jarige plaatsgenoot voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij blies op het politiebureau 0.7 promille. Aangezien hij kennelijk met een ingevorderd rijbewijs was gaan rijden, wordt ook tegen deze verdachte proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --