Ingezonden persbericht


Nog een paar dagen!

Wie wordt Wereldkampioen van Amsterdam?

Komend weekend barst de strijd los op Sportpark Middenmeer. 40 herenteams en 6 damesteams gaan er alles aan doen om de titel "Wereldkampioen van Amsterdam 2010" binnen te slepen en een jaar te mogen dragen. Na ruim 150 wedstrijden in één weekend op 10 velden, met 25.000 bezoekers, werden vorig jaar Kaapverdië en Suriname de terechte winnaars. Dit jaar zullen zij hun titels met hart en huid gaan verdedigen, een klus die nog behoorlijk lastig kan gaan worden. Er zijn veel kapers op de kust, alle teams zijn namelijk bloedfanatiek en staan al in de startblokken om 5 en 6 juni te gaan knallen tijdens het WK Amsterdam 2010.

Het WK Amsterdam is een multicultureel voetbalevenement dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert. De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfete gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van het WK Amsterdam is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies".

Tot voor kort werd er veel gesproken over de financiële problemen bij het WK Amsterdam. "Gaat het wel door?" werd er in de wandelgangen gevraagd. Gerard van der Werf, bedenker van het concept 10 jaar geleden en nog steeds voorzitter van de stichting WK Amsterdam geeft hier duidelijkheid in: "Het is en was niet makkelijk, maar mede dankzij een aantal fanatieke supporters/sponsoren van dit evenement hebben we het maar weer voor elkaar gekregen. Zo is er bijvoorbeeld dit jaar een loterij waar iedereen lootjes kan kopen voor een klein bedrag." "De prijs? De hoofdprijs kan ik verklappen, deze bestaat uit twee vliegtickets van Royal Air Maroc."

De komende dagen zijn de teams druk met oefenwedstrijden en trainingen om volgende week zo goed mogelijk voor de dag te komen en zal het WK Amsterdam overal in de stad te zien zijn!

Het toernooi zelf begint zaterdag om 10.00uur in de ochtend en zal om 13.00uur groots worden geopend. 2000 deelnemers en bezoekers worden dan voor het hoofdpodium verwacht. Zondag beginnen de wedstrijden ook om 10.00uur. De kruisfinales worden vanaf twee uur in de middag gespeeld. De Amsterdamse televisiezender AT5 zend deze finalerondes live uit, met als hoogtepunten de finale dames om 17.00 uur en voor de heren om 18.30 uur.

Kom langs en proef de unieke wereldse sfeer! Op het WK Amsterdam komt de hele wereld bij elkaar!