Ingezonden persbericht


Nieuwe vorm van striptekenen door StreetCanvas tijdens Haarlemse Stripdagen

Haarlem, 31 mei 2010 - De organisatie van het nieuwe media-art event, StreetCanvas, geeft op haar eigen wijze invulling aan de populaire Haarlemse Stripdagen. Op 5 en 6 juni kunnen bezoekerslive meekijken tijdens de totstandkoming van de Langste Strip van Nederland. StreetCanvas heeft als doel verbanden te leggen tussen de stad, haar bewoners, de kunstenaars en bezoekers.

Tijdens de stripdagen werken diverse bekende en minder bekende striptekenaars aan de langste strip van Nederland. Terwijl de striptekenaars live tekenen wordt hun verhaal groots geprojecteerd in het centrum van Haarlem. Niet alleen de striptekenaars staan achter de 'tekentafel' maar iedereen die wil kan meewerken aan de strip. Na twee dagen intensief tekenen zal de Langste Strip te bewonderen zijn als film, te zien op internet, waarin de tekenrol wordt afgedraaid en de complete strip tot leven komt.

Gedurende de Stripdagen komt een groot aantal tekenaars uit binnen- en buitenland naar Haarlem. Op talrijke locaties in de stad, zoals de Grote Markt en de Philharmonie, zijn tentoonstellingen, beurzen, optredens, lezingen en allerlei andere activiteiten rond strips, popcultuur, beeldende kunst en gerelateerde zaken. De komende editie van de stripdagen heeft ook dit jaar een brede programmering.

Iedereen die graag deel uit wil maken van dit bijzondere project is welkom tijdens de Stripdagen in het eerste weekend van juni. Op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur staat het Simon de Vrieshof aan het Klokhuisplein in het teken van de langste strip van Nederland.

StreetCanvas organiseert de langste strip van Nederland in de aanloop van een nieuw en groots opgezet media-art evenement op 7 oktober 2010 in Haarlem. StreetCanvas is druk met de organisatie van dit evenement waarbij kunstenaars door o.a. videoprojecties, lichtkunst en sounddesign de Oude Groenmarkt zullen laten stralen. StreetCanvas vormt een Total Art Live expositie waarbij jonge talenten en kunstenaars van nationaal niveau de stad als canvas gebruiken en zich laten inspireren door de locatie en de culturele en historische waarden van Haarlem. Meer informatie over StreetCanvas is te vinden op www.streetcanvas.nl.