Ingezonden persbericht



Nieuwendijk, 2 juni 2010

Alexander Pechtold te gast bij 'groene' 350Z Challenge

De door Biesheuvel Autosport geïnitieerde 350Z Challenge geniet een nog steeds groeiend interesse, niet alleen het gevolg van de dwarse rijstijl van de equipes maar meer omdat het ook de eerste klasse is die besloot de auto's te laten rijden op groene brandstof. Dit heeft inmiddels ook de interesse van de politiek en om te onderstrepen dat de rallysport in Nederland wel degelijk naar de toekomst kijkt, zal op uitnodiging van de 350Z Challenge, BioMCN en Stichting GUTTS, de lijsttrekker van D66 Alexander Pechtold te gast zijn tijdens de Paradigit-ELE Rally die komend weekeinde in en om Helmond plaats vindt.

Alexander zal de deelnemende teams bezoeken en zich laten informeren over de unieke aanpak en M85 brandstof van de 350Z Challenge. Ook zal hij alle deelnemers van de 350Z Challenge van het startpodium weg starten en ze een behouden rally toewensen. De absolute uitsmijter is dat Alexander als navigator instapt bij de BioMCN/GUTTS/Bas Koeten Racing auto voor een wervelende rit met Kevin Abbring op klassementsproef 2 bij Mierlo.

Kevin Abbring; "Ik val van de ene sensatie in de andere! Eerst Portugal winnen en koud een week later een Nederlandse politicus over de proef sturen. Geweldig dat deze 'groene' insteek van de sport aandacht krijgt uit Den Haag. Ik heb er zin in". Kevin Abbring zal zijn thuisrally in de BioMCN/GUTTS/Bas Koeten Racing auto rijden en al zijn fans bedanken voor de steun in de afgelopen weken met strakke tijden en een dwarse rijstijl. Kevin Abbring won afgelopen weekend in Portugal voor de tweede maal in zijn carrière een ronde voor het Junior WRC. Het officiële wereld-kampioenschap voor junioren en staat nu aan de leiding van dat WK.

Het programma van het bezoek ziet er ongeveer als volgt uit;

18.30 uur - Aankomst en ontvangst van de heer Pechtold in de 'Service Area' in Helmond; 18.40 uur - Pitwalk langs alle 350Z equipes
19.15 uur - Officieel startmoment van alle 'groene' 350Z equipes op het startpodium; 20.00 uur - Aankomst bij start Klassementsproef Mierlo voor rit in Gastenauto bij Kevin Abbring



Ingezonden persbericht