Ministerie van Defensie

F-16 Demo wenst Oranje succes op WK

5 juni 2010, 14.07 uur

De demo-F-16 boven een Nederlands landschap (Foto: ministerie van Defensie) Het F-16-demoteam heeft zojuist een fly by over de Arena uitgevoerd, direct na het Wilhelmus. Kapitein-vlieger Tobias `Hi tec' Schutte wenste het Nederlandse elftal op die manier namens de Koninklijke Luchtmacht veel succes tijdens het WK.

Oranje speelt vanmiddag in het Amsterdamse stadion tegen Hongarije zijn laatste oefenwedstrijd voor de wereldkampioenschappen voetbal in Zuid-Afrika.

Denemarken

De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht speelde de volksliederen van Hongarije en Nederland. Na de fly by vloog Schutte door naar Denemarken om deel te nemen aan de airshow in Skrydstrup waar het 60-jarige bestaan van de Deense luchtmacht wordt gevierd.

Met de F-16 Solo Display toont de luchtmacht de capaciteiten van het toestel en demonstreert de vlieger zijn vaardigheden. De vliegshow bevat manoeuvres die tijdens elke missie met een F-16 kunnen voorkomen. Het bijzondere tijdens de demo is dat de bewegingen vloeiend in elkaar overgaan.

Luchtmachtdagen

De F-16 Solo Display vormt een onderdeel van de publieke presentatie van Defensie en wordt onder meer ingezet bij wervingsactiviteiten voor luchtmachtvliegers. Het F-16 Solo Display Team is ook te zien tijdens de Luchtmachtdagen op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni op vliegbasis Gilze-Rijen.