Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (5e) mist nipt eerste startrij in Mugello

Luis Salom (12e) start vanaf derde startrij

Randy Krummenacher kwam tijdens de kwalificatie van de Gran Premio D'Italia TIM 0,096 seconde tekort om morgen de race vanaf de eerste startrij te beginnen. De Zwitser reed een uiterst sterke kwalificatie en streed tot op het einde voor de pole position. Krummenacher start zondag de race vanaf een keurige vijfde positie. Luis Salom kwam tot een twaalfde positie en start de race morgen vanaf de derde startrij.

De vrije training werd vanochtend door het STIPA-Molenaar Racing GP gebruikt om de laatste wijzigingen aan de Aprilia RSA te testen. Randy Krummenacher testte een aantal verschillende banden en ging niet voor de snelle rondetijden. De Zwitser eindigde deze sessie op een negende plaats. Luis Salom kwam een aantal keren binnen om wijzigingen aan te brengen aan het motormanagement en was aan het einde van de sessie tevreden over het motorblok. De veringafstelling was nog niet naar tevredenheid van de Spanjaard en na overleg met de veringspecialist zal het beter moeten gaan in de kwalificatie sessie.

De kwalificatie was voor het STIPA-Molenaar Racing GP een ware thriller. Voor het eerst sinds jaren kon een rijder van het team echt strijden om de pole position. Randy Krummenacher reed zeer sterk en was de enige coureur van het hele veld die alleen 1:58 rondetijden kon rijden. Vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut streed de Zwitser om de eerste plaats. Uiteindelijk kwam Krummenacher 0,367 seconde tekort op de pole en eindigde als vijfde.

Luis Salom had in het begin van de kwalificatie de pech dat hij alleen rond reed. Na een kleine pauze in de pit box kon de Spanjaard meegaan met landgenoot Nicolas Terol. Prompt kwam Salom naar een achtste plaats en kwam het laatste kwartier binnen voor een nieuwe achterband. In de laatste tien minuten kwam Salom de baan weer op en wachtte een ronde op een groep rijders. In de allerlaatste ronde kwam Salom terecht achter Marc Marquez maar door twee langzamere rijders kon Salom zijn rondetijd niet verbeteren en sloot de sessie af als twaalfde.

Randy Krummenacher (5e, 1:58.682):

"Dit was een goede kwalificatie. Ik kon vanaf het begin snelle tijden rijden en ik ging voor een plek op de eerste startrij. Helaas kwam ik net iets tekort en zal morgen als vijfde starten. Ik weet van mijzelf dat ik deze tijden alleen kan rijden en dat heb ik ook laten zien. Mijn basis snelheid is goed hier op Mugello. Morgen moet ik een goede start hebben en meegaan met de kopgroep. Ik hoop dat ik met een aantal andere rijders dan een gaatje kan slaan en zal ik er alles aan doen om deze race met een podiumplek te finishen."

Luis Salom (12e, 2:00.052):

"Ik ben niet helemaal tevreden. Vanochtend had ik wat problemen met het stuurgedrag van de Aprilia maar die waren vanmiddag opgelost. De motor voelde erg goed en snel aan vanmiddag. De set-up is gewoon goed voor de race. In het begin probeerde ik gelijk een slipstream mee te pakken maar helaas kwam ik niemand tegen. In mijn tweede stint kon ik meegaan met Nico Terol en kwam tot een goede tijd. In de laatste minuten kwam ik niet in de juiste groep terecht en moet ik het met de twaalfde plek doen. Ik weet dat ik sneller kan en wil morgen dan ook strijden voor een top 10 plaats." STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com