Ingezonden persbericht


Molenaar NSF100 project wordt in 2011 gesteund door DGML

Het succes van het Molenaar NSF100 project dat in 2009 is opgezet om wegrace talent te scouten en op te leiden, is niet onopgemerkt gebleven in Nederland.

De Grote Motorsport Loterij kortweg DGML (http://www.dgml.nl) heeft het initiatief van Arie Molenaar uitgekozen als een van hun projecten waardoor het NSF100 project in ieder geval ook voor het seizoen 2011 wordt gewaarborgd.

Tijdens de TT van 2008 werd het NSF100 project gelanceerd met het motto:

"wie wordt de nieuwe Valentino Rossi". Iedereen tussen de 10 en 15 jaar kon zich inschrijven om deel te nemen aan een selectie traject. Het budget voor dit project werd gerealiseerd door sponsoren die hun naam voor 1 seizoen aan één of meer HONDA NSF100 motoren wilden verbinden. Het selectie traject waar ruim honderd ervaren en onervaren kinderen aan meededen bestond uit een ! motivatie gesprek met o.a Arie Molenaar en Jarno Janssen, en een aantal rij sessies op het circuit van Lelystad.

Zo konden in maart 2009 de eerste officiële trainingen en wedstrijden van start gaan in samenwerking met de SOBW (Stichting Organisatie Brommer Wegrace).

25 deelnemers werden geselecteerd en reden 16 wedstrijden verdeeld over 8 wedstrijddagen op diverse kart- en wielercircuits in Nederland. Door middel van loting werd op iedere race bepaald welke rijder op welke motor van start ging.

Daarnaast werd een demonstratie wedstrijd verreden op het TT circuit tijdens de Rizla Racing Days, volle tribunes en een Meet en Greet met de Grand Prix-rijders Loris Capirossi en Chris Vermeulen maakten dit tot een van de hoogte punten van het seizoen.

De fel bestreden eindoverwinning van het eerste NSF100 seizoen werd uiteindelijk opgeëist door Scott Deroue, hij werd door Honda HRC uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale seizoensafsluiter op het circuit van Motegi. Helaas kon Scott Deroue niet afreizen naar het Japanse Motegi circuit doordat Deroue tijdens een voetbal partij zijn sleutelbeen brak. Als vervanger van de onfortuinlijke Deroue, werd de als tweede geklasseerde rijder Bo Bendsneijder aangewezen en reisde af naar het Verre Oosten.

Na het succesvolle seizoen 2009, waarin de jongens (en 2 meiden) niet alleen raceten maar waar ook aandacht werd geschonken aan het onderhoud van de motoren, er wordt door de kinderen na iedere race zelf gepoetst en kuipen gewassen etc. , werd het door veel betrokkenen als vanzelfsprekend beschouwd dat het een vervolg zou krijgen in het seizoen 2010.

Door de omvang van de financiële crisis, en het afhaken van sponsoren hierdoor, werd het echter nog spannend om dit vervolg te kunnen realiseren, maar mede door de inzet van een trouwe groep race sponsoren is dit vervolg toch gerealiseerd.

Ook in 2010 zijn er uit ruim 120 jongeren (waarvan er zeker 80 ervaring hadden met motorrijden) weer 25 jongens geselecteerd die dit jaar strijden om het inmiddels fel begeerde kampioenschap. Mede dankzij De Grote Motorsport Loterij krijgen deze jonge talenten de kans om in de voetsporen te treden van de enige Nederlanders in de MotoGP, Jasper Iwema en Michael van der Mark.

Er zijn dit seizoen tot nu toe 4 wedstrijddagen en dus 8 wedstrijden verreden, de eerst volgende wedstrijddag vindt op zaterdag 19 juni plaats in Blokzijl. Het is zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te komen nemen. STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com