Ingezonden persbericht


Succesvolle Open Dag Noord/Zuidlijn

Startschacht boormachine en kathedraal Centraal Station grote trekkers

De Open Dag van de Noord/Zuidlijn heeft een kleine 20.000 bezoekers getrokken. Van Noord tot Zuid hadden de aannemers van de Noord/Zuidlijn de bouwplaatsen voor het publiek opengesteld ter gelegenheid van de Dag van de Bouw. Grote publiekstrekkers waren de startschacht van de boormachine en de ondergrondse 'kathedraal' voor het Centraal Station.

Spectaculair zicht op de boorders

In de startschacht konden bezoekers afdalen naar een speciale balustrade om een blik te werpen op de ingang van de boortunnel en de boorders. De boorwerkzaamheden gaan immers 24 uur per dag door, dus ook nu konden bezoekers tunneldelen zien afdalen op de speciale treintjes die naar de Gravin rijden door de tunnel.

Op de foto met gigantische pijl

Exact op de plek waar boormachine Gravin zich nu bevindt, stond bovengronds ter hoogte van de Bijenkorf een rode pijl van ca 3 meter hoogte. Belangstellenden konden zich hier laten fotograferen met de pijl. Deze pijl geeft ook op de website www.hierzijnwij.nu de actuele locatie van de boormachine weer.

Attractiepark Stationsplein

Bij het voorplein van Amsterdam Centraal konden bezoekers in een speciale bak aan een kraan afdalen tot het onderste niveau van de bouwput. Het hele stationseiland was bij elkaar goed voor 9.800 bezoekers. "Het lijkt wel een attractiepark!", zei één van de bezoekers toen hij in de bak ver boven het stationsplein omhoog werd getakeld, om vervolgens in de bouwput af te dalen. Te oordelen aan de wachtrijen ging die vergelijking inderdaad ook op.

Dag van de Bouw
De dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en haar aangesloten bedrijven. Met deze dag wil Bouwend Nederland zoveel mogelijk mensen informeren over verschillende bouwprojecten. De aannemers van de Noord/Zuidlijn doen elk jaar mee met de dag van de Bouw en stellen die dag hun bouwplaats open voor publiek.