Politie Groningen


Zaterdag 5 juni 2010

Provincie Groningen, 05-06-2010

Dronken bestuurder betrokken bij aanrijding

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op de Europaweg in Groningen een 20-jarige man uit Haren aangehouden. De automobilist was op de kruising met de Boumaboulevard op een andere auto gebotst. Na de aanrijding verwisselde hij van plaats en ging op de bijrijderstoel zitten. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Enkele andere betrokkenen bij de aanrijding hadden nekklachten. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld. De politie maakt proces-verbaal tegen de 20-jarige op. Zijn rijbewijs is ingenomen. Vermoedelijk heeft de verdachte het rode verkeerslicht genegeerd, omdat getuigen verklaarden dat de tegenpartij door groen reed.

Man na achtervolging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen een 26-jarige man uit Hoogezand aangehouden na een achtervolging door de stad. Agenten reageerden op een melding van een automobilist die op het Gedempte Zuiderdiep gevaarlijk zou rondrijden. Op het Emmaviadukt zagen de dienders de bestuurder in een auto rijden. Toen de politie hem een stopteken gaf, stak de automobilist zijn middelvinger omhoog en ging er vandoor. Tijdens een achtervolging door de binnenstad vertoonde hij gevaarlijk rijgedrag. Op het Gedempte Zuiderdiep moesten voetgangers op het zebrapad opzij springen om niet door de Hoogezandster aangereden te worden. De verdachte werd op het Emmaplein door twee politieautos klemgereden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich echter hevig. Met enige moeite wisten de agenten de 26-jarige man te overmeesteren en in te rekenen. Op het politiebureau weigerde hij alle medewerking om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeerde.

Hij werd in een cel aan de Hooghoudtstraat in Groningen ingesloten. Hem wordt gevaarlijk rijgedrag, verzet tijdens de arrestatie en het geweld tegen politieambtenaren ten laste gelegd.

Bejaarde bestuurder scootmobiel gewond

HOOGEZAND Vrijdagmorgen is een 90-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Hoogezand gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed met zijn voertuig over het voetpad van Gorecht-Oost in zijn woonplaats. De Hoogezandster zag hierbij een openstaande laadklep van een lossende vrachtwagen over het hoofd. Hij reed met zijn scootmobiel onder de laadklep door. Het slachtoffer is met snijwond in zijn hals en hand door een ambulance overbracht naar het ziekenhuis. Bij onderzoek bleek dat de vrachtwagenchauffeur voldoende maatregelen had getroffen om een dergelijk ongeval te voorkomen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bestuurder gewond bij ongeval

NOORDWIJK Een 25-jarige man uit Opende is vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Heideweg in Noordwijk (gemeente Marum). De bestuurder erkende te hard gereden te hebben en door de zon verblind te zijn geweest. Hierdoor kwam hij met zijn auto in de berm terecht en sloeg met auto en al een aantal keren over de kop. De 25-jarige is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is door een arts bloed van hem afgenomen om te kunnen vast stellen of er alcohol of drugs in het spel is. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

HEILIGERLEE De politie heeft vrijdagnacht een 23-jarige man uit Nieuweschans aangehouden in een woning in Heiligerlee. De man wordt er van verdacht tijdens een ruzie met een vleesbijl gedreigd te hebben. Ook zou hij zijn moeder tegen de bovenarm hebben geslagen. De politie stelt een onderzoek in, de 23-jarige zit vast.

Alcomobilist aangehouden

MARUM De politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige man uit Harkema aangehouden op de Noorderweg in Marum. De automobilist verminderde zijn snelheid toen hij de politieauto zag naderen. De beginnende bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de 22-jarige ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achterlaten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Winschoten aangehouden voor belediging. De agenten controleerden de bromfietser op de Verlengde Kloosterlaan. De bestuurder bleek nog ruim 400 euro aan boetes open te hebben staan. De 28-jarige kon de boetes niet betalen, waarop de agenten besloten de bromfiets in te nemen. Hierop flipte de verdachte. Hij maakte de agenten daarbij voor van alles en nog wat uit. De verdachte is daarop aangehouden. Hij krijgt de bromfiets terug als hij zijn achterstallige boetes heeft betaald. En tevens krijgt hij een nieuw proces-verbaal voor de belediging van een ambtenaar in functie.