Ingezonden persbericht


Grande opening WK Amsterdam groot succes!
De strijd om de titel Wereldkampioen van Amsterdam is begonnen

Vandaag is het zover, de aftrap van het WK Amsterdam! De zon straalt op de sportvelden van Sportpark Middenmeer waar het multiculturele voetbalfestival is los gebarsten. De grande opening van het WK Amsterdam was een groot succes. Alle 46 deelnemende landenteams verzamelden zich in hun voetbaltenue voor het hoofdpodium. Samen met alle enthousiaste supporters en een knallende brassband werd het WK Amsterdam officieel geopend. Deze tiende editie van het WK Amsterdam heeft tijdens de opening de bondscoaches extra in de watten gelegd. Velen daarvan zijn al jaren betrokken en de regelaars tussen de organisatie en de spelers. Een loterij onder de bondscoach werd gewonnen door Pakistan en Bosnië kregen , die een vliegreis aangeboden kregen van Royal Air Maroc.

Na deze loting en de welkomstwoorden van verschillende sprekers stonden alle deelnemers te popelen om verder te gaan met het veroveren van de titel 'Wereldkampioen van Amsterdam 2010'.

De poulewedstrijden van zowel de 40 mannenteams als 6 vrouwenteams zijn van start. Morgen, zondag 6 juni, volgen de alles beslissende finales. Het belooft een fantastisch weekend te worden. Het WK Amsterdam toont vandaag gelijk weer dat de combinatie dans, muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit de wereld bij elkaar brengt. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren.

Kom langs en proef de unieke wereldse sfeer!