Evangelische Omroep

32.000 JONGEREN VIEREN FEEST OP UITVERKOCHTE EO-JONGERENDAG

Vuurwerk, dansers en zang vormden vanmiddag om 13.00 uur de opening van de 36ste EO-Jongerendag. In een uitverkochte Gelredome sprak Tiemen Westerduin over het thema 'Freedom is here'. Op het hoofdpodium traden onder andere Hillsong United, Hawk Nelson en Leeland op. Ook het tussenprogramma buiten het stadion werd door duizenden jongeren bezocht, met onder andere een Verkiezingsbattle tussen bekende politici en de finale van de Xnoizz Band Battle.

'Freedom is here' was het thema van de dag. Tiemen Westerduin werkte dit uit tot een heldere boodschap voor de jongeren: "Jezus maakt je vrij om te kunnen leven". Het evenement was een groot deel van de dag live te volgen op Nederland 2 en Spirit 24. Daarin werd Lizelotte van Dijk onthuld als derde gast van het EO-programma '... Zoekt God', waar ook Gordon en Dennis van der Geest aan deelnemen.

In het tussenprogramma debateerden politici onder leiding van Tijs van den Brink en Klaas van Kruistum over uiteenlopende stellingen. Even verderop werd de finale van de Xnoizz Band Battle gewonnen door Coen van den Heuvel.


Noot voor redacties
Noot voor redactie,