Overweldigende belangstelling voor Illustratie Biënnale 2010


nieuw festival voor illustratoren in Haarlem

HAARLEM, 20100603 -- De belangstelling voor de Illustratie Biënnale 2010, een nieuw festival voor illustratoren, hun opdrachtgevers, uitgevers en andere liefhebbers van graphic art - zaterdag 5 juni 2010 in de Toneelschuur in Haarlem - is overweldigend. Voor de presentaties door illustratoren in de grote zaal van het theater zijn geen plaatsen meer beschikbaar. De digitale expositie in de grote zaal met werk van ruim 100 illustratoren op grote schermen en de museumwinkel in de foyer met illustraties op papier, textiel en andere materialen in de foyer kunnen nog wel door iedereen worden bezocht.

Muurschildering Merijn Hos voor Raaksgarage
Vrijdag 4 juni om 15.00 uur is een eerste officieel moment van de Illustratie Biënnale gepland in de nieuwe Raaksgarage in Haarlem. Op uitnodiging van de Illustratie Biënnale 2010 maakte illustrator Merijn Hos een 20 meter
lange illustratie in de nieuwe Raaksgarage. Marlies Visser, grafisch ontwerper en bedenker van het evenement, geeft dit kleurige cadeautje vrijdag 4 juni om 15.00 uur symbolisch aan de Ewout Cassee, de nieuwe Wethouder Ruimtelijke Ordening, Grondbeleid en Regionale Samenwerking. Merijn maakte een vrolijke fantasiewereld in oranje, blauw, bruin en zwart. "Ik heb bij het ontwerpen ervan speciaal gedacht aan wat er níet is in een parkeergarage", zegt hij, "en dat is natuur. Daarom leek het mij wel mooi om een soort organisch bladerenpatroon te maken."

Francisco van Jole presenteert nieuwe boek Han Hoogerbrugge
Ter afsluiting van de Illustratie Biënnale 2010, presenteert Francisco van Jole `Pro Stress', het nieuwe boek van illustrator Han Hoogerbrugge. Om 18.00 uur zal Van Jole, journalist, presentator en columnist, het eerste exemplaar van `Pro Stress' overhandigen aan Hoogerbrugge. De schrijver/illustrator geeft zaterdag 5 juni om 14.00 uur een presentatie over zijn werk in de grote zaal van de Toneelschuur, in het kader van de Illustratie Biënnale 2010. 'Pro Stress' zal zaterdag in de Toneelschuur te koop zijn, waar het natuurlijk door Hoogerbrugge kan worden gesigneerd.

Meer informatie: www.illustratiebiennale.nl

Illustratie Biennale 2010





Ingezonden persbericht