Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

2 maart 2010

INSCHRIJVING VOOR DE DERDE EDITIE VAN DE ZOMERTERRAS CONCOURSEN VAN START

EEN NIEUW CONCEPT BINNEN DE MUREN VAN HET STADSGEHOORZAAL IN VLAARDINGEN

In de aankomende maand Juni zal de derde editie van de Zomerterras Concoursen van start gaan. De Zomerterras Concoursen bestaan uit drie muzikale concoursen (competities) in de genres pop, jazz en wereldmuziek. Een evenement georganiseerd vanuit het vier weekenden durende muziek, theater- en cultuurfestival genaamd 'Zomerterras'. Na het alsmaar stijgen van het niveau van de deelnemende muzikanten heeft de organisatie besloten het evenement naar het theater te verhuizen, danwel de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Het evenement heeft in twee jaar behoorlijk wat talent aangesproken. Zo eindigde het pop concours van vorig jaar nog met de winnaar 'The Cosmic Carnival' die kort na de Concoursen zowel de publieks- als hoofdprijs bij de Grote Prijs van Nederland won. Ook wist het evenement in het verleden deelnemers als Pieter de Graaf (o.a. bekend van Kyteman en Wouter Hamel), Simin Tander, Neco Novellas, Noah's Ark, Jeroen Vrolijk en dergelijke aan te spreken. 'Het hoge niveau maakt het noodzakelijk om betere faciliteiten te bieden voor de muzikanten', aldus de organisatie.

Het nieuwe concept zal daarom volledig binnen de muren van het theater plaatsvinden. Op zaterdag 5 juni zullen de concoursen vanaf 20:00 van start gaan. Elk concours heeft een eigen podium/zaal binnen het theater waarop vijf deelnemers per genre de mogelijkheid krijgen om zich met een set van 25 minuten te bewijzen tegenover de jury en het publiek. De aanwezige vakjury wijst vervolgens aan het eind van de avond de winnaar van het betreffende genre aan. Deze wint een betaald optreden op het Zomerterras festival tegen een gage van ¤ 2000,-. De optredens van de winnaars zullen plaatsvinden op 23 juli (winnaar pop), 30 juli (winnaar jazz) en 6 augustus (winnaar wereldmuziek). Het publiek krijgt tijdens de Concoursen ook een stem. De band/artiest met de meeste publieksstemmen (van de gehele Zomerterras Concoursen) wint een optreden op het Zomerterras festival op de laatste vrijdag 13 augustus, tegen een gage van ¤1000,-.

Een nieuw binnenfestival in Vlaardingen door de vernieuwde opzet van de Zomerterras Concoursen. Aangezien de drie concoursen nu allemaal tegelijk worden gehouden ontstaat er een aantrekkelijk programma voor het publiek. Over de gehele avond zullen er in totaal vijftien groepen optreden (drie concoursen met vijf deelnemers). Als afsluiter zal er een muziekgroep geprogrammeerd die de avond zal afsluiten. Deze muziekgroep zal later bekend gemaakt worden.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website http://www.zomerterrasconcoursen.nl. Hierop is tevens meer informatie te vinden over de achtergrond van het evenement, en de exacte spelregels. De inschrijving zal voortduren tot en met 18 april. Meer informatie over het Zomerterras festival is te vinden op http://www.zomerterras.nl.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kun u mij altijd bellen op het telefoonnummer 06-53746223 of mailen naar info@emieleigenraam.nl (

Ingezonden persbericht