KNMG

10-Jarig jubileum district Zeeland

startdatum 05 juni 2010
einddatum 05 juni 2010
tijd vanaf 15.00 uur
locatie Restaurant Landrust, Nieuwdorp
onderwerp 10-Jarig jubileum district Zeeland

10 jaar District Zeeland!

Nadat de KNMG is omgevormd tot een federatie, zijn de afdelingen gefuseerd tot districten. Een stukje moderne geschiedenis. Het District bestaat nu 10 jaar en dit willen wij vieren met een geschiedkundig thema. Graag nodigen we u met uw partner en kinderen uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt 's middags en/of 's avonds komen.

Passend bij geschiedenis: u kunt ook uit uw eigen collectie oude medische materialen meenemen om te tonen aan collega's en ook om advies te vragen aan Bob Griffioen, die hierover veel weet te vertellen.

Programma:

15.00 uur
Ontvangst met drankje en knabbeltje en het bezichtigen van geëxposeerde kunstwerken van collega's onder muzikale begeleiding: Wim ter Burg (huisarts, Kloosterzande): schilderijen, Avinus Baas (huisarts, Burgh Haamstede): cartoons, Berita van der Werff-Valk (arts, Goes): beelden, Jan-Bart Visser (oud huisarts, Zierikzee):galeriehouder, schilderijen, Barbara van der Steen-Visser: fotografie, George Glansdorp (anaesthesioloog, ADRZ): noorse messen. Indien meer mensen zich nog willen aanmelden met een onderwerp, dan blijft deze mogelijkheid aanwezig.

15.45 uur
Collega Griffioen houdt een lezing over oude Medische Instrumenten. Daarna kunnen mensen eventueel meegebrachte attributen door hem laten beoordelen.

17.00 uur
Eerste lezing: Ad Stroeks vertelt over Bergzicht en Sint Joanna met aansluitend de tweede lezing door Bas van Fraassen over het begin van de orthopedie in Nederland.

18.00 uur
Voorgerecht

18.30 uur
Derde lezing: Aad Vos over Joodse artsen in Zeeland.

19.00 uur
Tussengerecht

19.30 uur
Vierde lezing door Professor M.J. van Lieburg over de geschiedenis van de Zeeuwse Maatschappij-afdelingen, in het bijzonder tijdens de bezettingsjaren.

20.00 uur
Hoofdgerecht

Vanaf ongeveer 20.30 uur
levende muziek door een muziekgezelschap, een kwartet van viool, panfluit, klarinet en accordeon dat onder anderen Klezmer en Polkamuziek ten gehore brengt, waarbij genoeg gelegenheid is om met elkaar te praten en te luisteren en voor de liefhebbers ook mogelijkheden om te dansen.

Inschrijven:
Opgave vóór 20 mei 2010 via e-mail onder vermelding van uw naam, aantal mensen en of u blijft eten, bij Bas van Fraassen e-mail adres: bjvanfraassen@hetnet.nl

Adres locatie:
Restaurant/partycentrum Landlust, Landlustweg 1, 4455 TK Nieuwdorp.

Kosten:
¤ 25,- per persoon. Kinderen halve prijs. Dit geldt voor de deelnemers aan het diner. Aan het middagprogramma zijn geen kosten verbonden. U kunt zelf kiezen of u alleen aan het middagprogramma of het avondprogramma of aan middag en avond wilt deelnemen.