Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

datum

mei 2010

Holland Papier Biënnale 2010

CODA Museum, Apeldoorn - Museum Rijswijk

Van 5 juni tot en met 12 september 2010 wordt de achtste Holland Papier Biënnale gepresenteerd op twee locaties: Museum Rijswijk en CODA Museum, Apeldoorn.

De Holland Papier Biënnale 2010 bestaat uit een tentoonstelling

met werken van internationale papierkunstenaars in de beide musea en een publicatie. In de CODA Winkel zijn kleine papierwerken, boeken, catalogi en kaarten te koop. Uitgebreide documentatie over de kunstenaars ligt ter inzage in CODA Kenniscentrum. Bovendien organiseert CODA in deze periode speciale activiteiten en arrangementen rond het thema papier. Kijk voor actuele informatie op www.coda-apeldoorn.nl

Zevenentwintig gerenommeerde papierkunstenaars uit binnen- en buitenland stellen de meest fascinerende kunstwerken van papier en karton tentoon. Beide musea presenteren opnieuw een bijzonder en breed scala aan kleine en grote werken van papier. De imposante tentoonstellingsruimte van CODA zal overstromen van spectaculaire werken. Zo is er een adembenemende waterval van rood papier van Lu Shengzhong (China), een 5 meter hoge capsule van de Spaanse kunstenares Amparo Sard, maar ook een installatie van de Armeens/Nederlandse Karen Sargsyan, die door toevoeging van muziek niet alleen de ogen maar ook de oren zal strelen. Peter Clark (VK) maakt van 'oud' papier zoals landkaarten en postzegels, de prachtigste collages, die samen een modelijn van baljurken en colberts vormen.

Kunstenaars als Desiree de Baar (NL), Christophe Piallat (VS) en Birgit Knoechl (DL) zijn gevraagd de verrassende architectuur van het CODA gebouw te gebruiken en maken op eigen wijze speciaal voor deze tentoonstelling fantastische installaties.

Bij CODA is werk te zien van:

Lu Shenszhong (China); Karen Sargsyan (Nederland/Armenië); Josef Baier (Oostenrijk); Desiree de Baar (Nederland); Sam Grigorian (Duitsland); Kuin Heuff (Nederland); Raquel Maulwurf (Nederland); Christophe Piallat (VS); Jens Semjan (Duitsland); Carel Visser (Nederland); Amparo Sard (Spanje); Couzijn van Leeuwen (Nederland); Anouk Kruithof (Nederland)

Bij Museum Rijswijk is werk te zien van:

Noriko Ambe (Japan); Brian Dettmer (VS); Alexandra Deutsch (Duitsland); Lydia Hirte (Duitsland); Suzanne Holzinger (Duitsland); Hideo Iwasaki (Japan); Bovey Lee (VS); Javier Leon (Spanje); Chiaki Morita (Japan); Janna Syvänoja (Finland); Noriko Takamiya (Japan); Boukje Voet (Nederland); Ton Zwerver (Nederland).

Zowel bij CODA als in Museum Rijswijk is werk te zien van:

Peter Clark (Verenigd Koninkrijk); Gjertrud Hals (Noorwegen); Birgit Knoechl (Duitsland); Riki Moss (VS).

Openingstijden CODA Museum:

Dinsdag, woensdag, vrijdag: 10.00 - 17.30 uur

Donderdag: 10.00 - 20.30 uur

Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Zondag: 13.00 - 17.00 uur

Maandag gesloten

www.hollandpapierbiennale.nl


---

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,