Gemeente Schermer


Burgemeesters trouwen voor één dag

(18-05-2010)

Zaterdag 5 juni vindt in de Grote Kerk Schermerhorn een bijzondere happening plaats. Die dag trouwen Ria Oosterop, burgemeester van Graft-de Rijp, en Piet Moeijes, burgemeester van Schermer, voor één dag.

Het is de dag van "Wed and Walk." En nu burgemeesters zich steeds maar weer moeten bezig houden met mogelijke samenvoegingen van hun gemeenten leek het een goede grap dat de ooit waarnemend burgemeester van de Schermer en de huidige burgemeester "in de echt" verbonden zouden worden voor één dag. Hun 'huwelijk' vindt plaats om 18 uur. En iedereen is welkom.

Maar niet alleen de burgemeesters trouwen die dag. Ieder stel dat zichzelf wel eens als bruidspaar zou willen zien kan zich aanmelden.

Wed and Walk is een initiatief van twee kunstenaars op koninginnedag 2005 en is Inmiddels is uitgegroeid tot een happening die geregeld in diverse kerken in het land wordt uitgevoerd. In de kerk staan sprookjesachtige bruidsjurken voor je klaar, en sluiers, vintage jacquets, hoge hoeden en plastic bruidsboeketten. De gouden plastic ringen met fonkelende edelstenen mag je houden. Tijdens een spetterend en theatraal optreden onder de rozenboog vol bloemetjes voltrekt Wed and Walk de miniceremonie. Van de kus krijg je een foto mee naar huis. Als je het tijdens het "JA" woord niet droog houdt worden er kwistig tissues uitgedeeld.

Dit huwelijk is niet echt. Het is een romantische en vrolijke performance waarin de liefde voor elkaar centraal staat. Een sprookje dat duurt tot zonsopkomst. Bij de eerste zonnestralen is alles weer voorbij en "zijn jullie gewoon weer pompoenen", zo staat het op hun website. Meer info en aanmelden: www.wed-and-walk.com. Wed and Walk staat open voor alle combinaties geliefden!

De Grote KerK Schermerhorn geeft het "huwelijk" een extra feestelijk tintje: het 'jonge' paar kan een ritje door het dorp maken in de mooie (witte) oldtimer van Dirk Slot, één van de vrijwilligers. En voor het bruidspaar en alle gasten is er de bar met prosecco en glazen om te proosten.

Om te trouwen: tenminste enkele dagen van tevoren aanmelden bij www.wed-and-walk.com. Voor alle gasten: vrij entree in de Grote Kerk Schermerhorn.