Provincie Overijssel

Persbericht

Apeldoorn/Zwolle, 25 mei 2010

Zaterdag 5 juni van 10-16 uur Dag van de Bouw
N 350 Rijssen-Wierden opent haar deuren voor het publiek

Op zaterdag 5 juni staan de werkzaamheden aan de provinciale weg N 350 Rijssen-Wierden in de schijnwerpers tijdens de Dag van de Bouw. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur welkom om op de bouwplaats, die normaal niet toegankelijk is voor het publiek, het werk aan de weg van dichtbij te bekijken. Hierbij gaat het om asfalteren en veiligheidsmaatregelen. Bij de bouwplaats staat een tent waar bezoekers kennis kunnen maken met de medewerkers, hun werk en (vaak erg groot) materieel. Naast de aannemer, BAM Wegen, is de provincie Overijssel in de tent aanwezig met informatie over verkeersveiligheid. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een brandweerauto en een circuit met gekke fietsen (van hobbelfiets tot balance bikes). De toegang is gratis.

De provinciale weg N 350 is de doorgaande weg tussen Rijssen en Wierden (Rijssensestraat). De bouwlocatie is gelegen aan de zijde van Wierden, dicht bij de afslag van de A35. Parkeerplaatsen worden vroegtijdig met borden aangegeven. Bij de bouwlocatie is een verkeersregelaar aanwezig om de parkeerplaatsen te wijzen. De open dag wordt georganiseerd door BAM Wegen in samenwerking met de provincie Overijssel. In verband met werkzaamheden aan de N 350 is de weg van vrijdag 4 juni 19.00 uur tot maandag 7 juni 06.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ter plaatse is een omleidingsroute met borden aangegeven.

Dag van de Bouw
Met de aanleg van onder andere turborotondes, een nieuwe parallelweg en een aparte tunnel voor fietsers en voetgangers verbetert de provincie de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rond de N 350 tussen Rijssen en Wierden. De N 350 is één van de meer dan 280 spraakmakende locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld. De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de imagocampagne 'De Bouw maakt het' en heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bouw. Vorig jaar kregen bijna 115.000 bezoekers een indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk. Het succes van vorig jaar was de reden voor Bouwend Nederland om nu voor de vijfde keer de landelijke open dag te organiseren. Op de website www.dagvandebouw.nl staat het overzicht van alle projecten van de Dag van de Bouw.

Kijk voor verdere informatie over de werkzaamheden aan de N 350 op www.overijssel.nl/n350.