Ingezonden persbericht



Organisatie krijgt het rond!

Het WK gaat door!

Natuurlijk hebben we het dan niet over het WK in Zuid Afrika, in dit geval gaat het om het WK Amsterdam. In de afgelopen weken was het onrustig rond de organisatie van het WK Amsterdam 2010. In de wandelgangen en sportkantines kwamen zelfs geluiden dat het voetbalevenement al niet meer door zou gaan. Om definitief deze verhalen de wereld uit te helpen zeggen we vanuit het hart van de organisatie: Het WK Amsterdam gaat door. 5 en 6 juni zijn zoals normaal gepland de dagen waarop Sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost het decor is van het Wereldkampioenschap veldvoetbal.

De spelers wonen allemaal in Nederland maar komen uit voor hun eigen land van herkomst. Wedstrijden zoals Israël tegen Iran en Bolivia tegen India zijn hier de normaalste zaak van de wereld.

De directeur van het WK Amsterdam, Vadym Zellner: "Het is een erg lastig jaar, financieel gaat het niet voor de wind. Maar wij hebben er altijd in geloofd en gecommuniceerd dat het evenement wel door gaat" Met dank aan alle betrokkenen en sponsoren is het mogelijk gemaakt om het evenement door te laten gaan.

Hoewel de bijzondere sfeer kenmerkend is voor het WK Amsterdam, blijft het op het WK Amsterdam draaien om voetbal. De echte voetballiefhebber zal dit evenement dan ook absoluut niet aan zich voorbij laten gaan. De verwachte 30.000 bezoekers komen niet alleen om hun land aan te moedigen tijdens een goede pot voetbal, maar ook om te genieten van een volwaardige, kleurrijke en culturele programmering. De hele wereld bij elkaar in Amsterdam Oost, op Sportpark Middenmeer.

"Het is een zeer hectische periode geweest, waarin we erg ons best hebben moeten doen om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Maar met de steun van onze sponsoren hebben we er toch voor kunnen zorgen dat het WK ook dit jaar weer door gaat", aldus Dennis Berk. "We hebben het toernooi zelfs uitgebreid; 40 herenteams en 6 damesteams gaan onderling uitmaken wie er Wereldkampioen van Amsterdam 2010 wordt."

Van der Werf, voorzitter en initiator van de Stichting WK Amsterdam: "Er zijn dit jaar al te veel Amsterdamse evenementen verloren gegaan, gelukkig kunnen wij het hoofd nog net boven water houden. "

De komende dagen zijn de teams druk met oefenwedstrijden en trainingen om volgende week zo goed mogelijk voor de dag te komen en zal het WK Amsterdam overal in de stad te zien zijn!

Het toernooi zelf begint zaterdag om 10.00uur in de ochtend en zal om 13.00uur groots worden geopend. 2000 deelnemers en bezoekers worden dan voor het hoofdpodium verwacht. Zondag beginnen de wedstrijden ook om 10.00uur. De kruisfinales worden vanaf twee uur in de middag gespeeld. De Amsterdamse televisiezender AT5 zend deze finalerondes live uit, met als hoogtepunten de finale dames om 17.00 uur en voor de heren om 18.30 uur.