Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nieuwegein, woensdag 26 mei 2010

Meters maken voor KNGF geleide honden
Zaterdag 5 juni Dag van de Straatmaker

Met als motto 'Meters Maken voor KNGF geleide honden' vindt op zaterdag de jaarlijkse manifestatie Dag van de Straatmaker plaats tijdens de Technische Kontakt Dagen van 3 tot en met 5 juni in Barneveld. Een dag voor vak- en branchegenoten en familie en vrienden, maar ook voor de inwoners van Barneveld.

Net als andere jaren, wordt de Dag van de Straatmaker gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor KNGF geleide honden.

Modern Ambachtelijk ondernemen

Er is van alles te zien en te beleven op het gebied van mechanisatie en er wordt volop aandacht besteed aan het ambachtelijk straten. De Demo Doe activiteiten verspreid over het TKD terrein staan volledig in het teken van spectaculaire demonstraties van bestratingsmachines en mechanische hulpmiddelen. In een speciale informatietent presenteren diverse brancheorganisaties zich: van regelgeving tot opleiding en van innovatieve producten tot gezondheid. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals boogschieten, quadrijden, springkussens en schminken.

NK Straatmaken: ambachtelijk straten voor leerlingen

Tijdens de Dag van de Straatmaker vindt het NK Straatmaken voor leerlingen plaats. Leerlingstraatmakers zullen aan de hand van een vooraf bepaald ontwerp een gooi doen naar de Nederlandse titel en laten op deze manier zien dat ambachtelijk straten in Nederland toekomst heeft. Samen met de Stichting Promotie Straatbaksteen (SPS) wordt hieraan invulling gegeven.

Innovatieroute Bestratingen

Als u een bezoek brengt aan de Dag van de Straatmaker, dan kunt u deelnemen aan de Innovatieroute Bestratingen, als onderdeel van de Technische Kontakt Dagen en meedingen naar mooie prijzen! Langs de innovatieroute ziet u allerlei leveranciers van mechanische hulpmiddelen.

Bezoekers

Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website van de OBN: www.obn.nl. Bij vooraanmelding krijgt men twee consumptiebonnen per persoon.

EINDE PERSBERICHT